Krch: Ukazuje se, že Bohemka má kvalitu

Prodloužení vítězné šňůry na hřišti Jihlavy popisuje Daniel Krch.

Krch: Ukazuje se, že Bohemka má kvalitu

Po zasloužené výhře v Jihlavě sdělil své pocity z utkání Daniel Krch. Krom hodnocení zápasu nabídl také srovnání mezi Siimem Lutsem a bývalým hráčem Bohemians, Jhonem Mosquerou. Celý rozhovor si přečtěte níže.

Jaký je tvůj pohled na dnešní zápas?
Bylo to těžké, ale to jsme očekávali. Pro Jihlavu to bylo dnes hodně důležité a potřebovala uhrát nějaké body. Byl to velký boj, s tím jsme počítali. Naštěstí jsme to herně zvládli lépe než domácí. Zaslouženě jsme vyhráli, možná mělo být vítězství vyšší. Dařilo se nám přehrávat obranu Jihlavy, ale vždycky nám chyběl krůček k zakončení.

Předpovídalo se, že to bude vyrovnané utkání. My jsme si v defenzivě ale počínali dobře a nepustili Jihlavu do šancí.
Pár šancí tam měli. V osmdesáté minutě chytil Bůďa (Viktor Budinský) skvěle příležitost Vysočiny. Tím nám hodně pomohl, protože kdyby padla snižující branka, tak by ten závěr byl krušnější. On nám ale zajistil jistější a klidnější závěr utkání. Byla škoda, že i tu druhou branku jsme nepřidali dřív. Kdyby se to povedlo, tak by to Jihlavu definitivně dorazilo. Takhle pořád dýchala a měla možnost ten zápas zvrátit.

Hru jsme kontrolovali už od samotného hvizdu. V prvním poločase se nám ale nedařilo šance proměňovat, což byla škoda, protože to by Jihlavu asi položilo.
V prvním dějství jsme už cítili, že je přehráváme. Říkali jsme si to i v kabině o poločasové pauze. Jen se nám nedařilo se dostat do koncovky. Chyběla finální přihrávka, zakončení. Měli jsme lépe řešit situace, když už jsme byli blízko soupeřově brance. Ve druhém poločase jsme akce zakončovali a vyhráli.

Siim Luts si v podstatě s hráči Jihlavy dělal, co chtěl. Mohl bys ho porovnat s Jhonem Mosquerou?

Jsou typologicky podobní. Jak s výskokem, tak i v rychlosti. Jhon měl výskok skvělý, Siim Luts ho má teď taktéž. Dá se ale říct, že Siim Luts si stále po svém příchodu zvyká na nás a i na českou ligu. Myslím si, že může jít stále ještě s výkony nahoru, už teď hraje velmi dobře a může na tom být ještě lépe.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Od pátého kola hrajeme v ustálené základní sestavě. Čekal jsi to po tom velkém exodu hráčů v letní přípravě?
Hráči se zapojovali do týmu v celém průběhu přípravy. Samozřejmě to vyžadovalo čas, aby se to usadilo, stejně jako herní styl, který také potřeboval nějaký čas na to, aby si sednul. 

V Jihlavě jsme ještě neprohráli. Stává se pro nás tento stadion oblíbeným, když se nám tu daří stejně jako doma?
Je to tady zajímavé. Jsme rádi, že naše první venkovní vítězství bylo tady v Jihlavě. Už bylo potřeba získat body také na venkovním hřišti. Víme, že máme tady velmi dobrou bilanci, třikrát po sobě jsme tady vyhráli a doufáme, že v tom budeme každý rok pokračovat. Pro nás by to bylo jenom dobře. Z posledních čtyř zápasů jsme třikrát vyhráli, takže si myslím že super.

Jan Holenda vstřelil svůj premiérový gól v dresu Bohemky. Bude ho to stát hodně?
Tohle má na starosti Michal Šmíd, ten ho určitě zkasíruje. Neplatí se zde žádné velké částky, ale určitě ho to něco stát bude.

Poskočili jsme v tabulce na páté místo. Máme do evropských pohárů blízko.
My jdeme zápas od zápasu. Každé utkání se snažíme odehrát co nejlépe a sbírat body. Je škoda, že nám utekl ten začátek ligy, musíme pracovat dál.

Máme v týmu hodně reprezentantů. Nevypadá to zvláštně, když jsme každý rok odepisováni na sestup a pak máme v týmu několik významných reprezentantů?

Prokazuje to skutečnost, že Bohemka má kvalitu, je zde určitá síla a soupeři s námi musí počítat.