Havel: Ukázala se naše tvář

Zápas popisuje Milan Havel

Havel: Ukázala se naše tvář

Se svými pocity se po utkání svěřil pro Virtuální Ďolíček Milan Havel. Jeho dojmy z atraktivního zápasu a také reprezentačního srazu se dočtete v rozhovoru.

Podali jsme výborný výkon, vytvořili si několik šancí. Jaké pocity dřímají v kabině po utkání?
Jsme zklamaní. Prohráli jsme doma, ale za výkon se stydět nemůžeme. Je škoda, že jsme dostali tři branky. Dnešní utkání jsme nedotáhli do konce, i když se ukázala naše tvář. Výsledek se mohl klidně otočit v náš prospěch. Pro diváky to byl ovšem skvělý zápas.

Boleslav jsme přehrávali. Celkově jsme vyprodukovali dvacet střel. Dá se říct, že hosté vytěžili z minima maximum?
Nějaké šance si vytvořili. Na naší straně jich bylo myslím víc. Já osobně měl hned tři. Nepadalo nám to tam.

Zmínil jsi, že jsi mohl vstřelit branku. Jak bys popsal tvé příležitosti ke skórování?
V té první jsem hlavičkoval, ale byl jsem trochu dezorientovaný v šestnáctce a netrefil jsem branku. Při druhé šanci jsem střílel z otočky a asi se to řešit lépe nedalo. Možná jsem měl míč vyslat směrem k soupeřově svatyni po zemi. Třetí šance byla největší. Při střele mi míč sjel z nohy. Mrzí mě to.

Co bys dodal k fanouškům?
Opět byli fantastičtí a my si to užívali. Hrozně nás hnali kupředu, když dal Milan Jirásek snižující branku, tak to bylo něco neuvěřitelného. Chtěli jsme jim to vrátit výhrou.

Mladou Boleslav jsme přišpendlili na vlastní obranné polovině i při nerovnoměrném počtu hráčů na hrací ploše. Svědčí to o kvalitě kádru?
Vypadli nám nějací hráči, i přesto se projevilo to, že jsme silní. Ukázala se šířka našeho mužstva. Každý si může udělat obrázek sám, ale myslím si, že tým má obrovskou kvalitu. Teď zbývá už jen pokračovat v této cestě a sbírat další body.

Co probíhalo o poločasové pauze?
Nebylo nic ztraceného. Úkolem bylo dát gól, hrát v klidu a hlavně neinkasovat potřetí. Určitě jsme to mohli otočit, což se nám už několikrát podařilo. Všichni jsme tomu věřili.

Jak funguje komunikace, když tým hraje o deseti lidech a stále vydatně útočí. Zvyšuje se tím hodně náročnost zápasu?
Je to těžké, ale to je po celých devadesát minut. Pak už jsme to trochu otevřeli, Boleslav měla rychlé protiútoky, kdy to bylo jen o sprintech dozadu a dopředu. Vložili jsme do toho maximum, oni jeden využili.
 

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Byli jste hodně nervózní, když se dlouho rozhodovalo o tom, jestli bude uznána branka hostů po odpískaném ofsajdu?
Myslím si, že nervozita se u nás v tom okamžiku neobjevila. Nevím přesně, co se řešilo. Gól uznán nebyl, takže to asi platit nemělo.

Náš klub má také několik hráčů v reprezentačních výběrech. Je to i jedním z faktorů, který dává najevo zvyšující se kvalitu týmu?
Nevím, jestli je to především tímto. Je ale vidět, že máme velkou kvalitu, výběr hráčů má trenér široký. I náhradníci nám vždycky můžou pomoci. Dnes se to ukázalo, když nám dva hráči nečekaně vypadli. Měřit se můžeme s každým, to jsme dnes potvrdili. Platí to hlavně o zápasech na domácím stadionu. Budeme se rvát o každé vítězství.

Překvapila tebe osobně celkem jednoznačná výhra Černé Hory nad Belgií?

Nečekal jsem to a byl jsem překvapen. Nečekal jsem, že by si to Belgie už nepohlídala. Hlavně že to vyšlo a jsme na mistrovství Evropy.