V tomto týdnu čekáme na zlom v kauze Ďolíček

Zastupitelé Hl. m. Prahy se budou věnovat stadionu Bohemians.

V tomto týdnu čekáme na zlom v kauze Ďolíček

Do Ďolíčku dorazila ještě před pátečním zápasem povzbuzující zpráva. Koaliční strany na pražské radnici se dohodly na společném postupu a do rady a následně i zastupitelstva Hl. m. Prahy společně předloží materiál, který má posunout táhnoucí se kauzu Ďolíček - městský stadion ke konci.

Předmětem návrhu je schválení podmínek, jež si stanovila Městská část Praha 10 jako nutné pro souhlas s odejmutím sousedního pozemku s parkovištěm zpět do plné správy hlavního města, a jejich smluvní ukotvení formou memoranda.

Návrhem se bude v úterý zabývat Rada Hl. m. Prahy, jejíž zasedání je neveřejné. Pokud bude usnesení schváleno, bude hned ve čtvrtek 20. října materiál doplněn na program zastupitelstva. Přibližný čas jeho projednávání bude znám v úterý.

Zasedání zastupitelstva je veřejné a vedení Družstva fanoušků Bohemians již svolává fanoušky Klokanů na čtvrtek do sálu Nové radnice na Mariánském náměstí. Stále platí, že je nutné vyjádřit klubu i na tomto poli co možná největší podporu, protože další kolo rozhodování se bude odehrávat na půdě zastupitelstva MČ Praha 10, kde místní koaliční strany k postupu pražského magistrátu přílišnou vstřícnost dosud neprojevovaly.