V předehrávce Bohemka vyrazí do Zlína

Zastaví se i teď rozjetá mašina z jihovýchodu Moravy?

V předehrávce Bohemka vyrazí do Zlína

Hodně zajímavý výjezd čeká již zítra na Klokany. Celek Zlína se stal překvapením letošního ligového ročníku, kdy si první prohru připsal až v minulém kole a dlouhou dobu byl i na špici tabulky. I statistika vzájemných soubojů v nejvyšší soutěži leckoho překvapí. Bohemka si výhru proti Zlínu v první lize připsala naposledy v září roku 1994, a to v době, kdy za ni hrál třeba ještě současný trenér reprezentace Karel Jarolím, či v dresu Zlína nastupovala ikona znovuzrozené Bohemky Pavel Hoftych.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
V novodobé historii Bohemians s celkem z Baťova města uhráli v nejvyšší soutěži pouze dvě remízy a dvakrát prohráli. Nutno ale říct, že obě remízy se zrodily právě na hřišti Zlína.

Náš soupeř si dokázal podržet kostru loňského úspěšného kádru, kdy pryč odešli pouze hostující Štěpán Koreš a kanonýr Tomáš Poznar na přestup do Plzně. Naopak Zlín dokázal systematicky posílit, když se pozvednout jeho síly vydali David Štípek z Plzně, Josef Hnaníček z Příbrami, Ibrahim Traoré z Táborska a Haris Harba z Jihlavy.

Jak na tom budou Klokani zdravotně, či kdo zvládne zachytávat čtyřgólové střelce Diopa s Harbou, to ví trenér Miroslav Koubek: "Hubínek bude teď dlouhodobě mimo. Absentující Luts už je v tréninku, jestli ale nastoupí to se teprve uvidí," zůstává stále viset otazník nad startem estonského hráče: "Chybět bude i Jirásek, který v minulém zápase dostal červenou kartu. Vypadli tedy středopolaři, do hry budou muset přijít jiní hráči," kdo to ale bude, to si nechává kouč Klokanů ještě jako překvapení. Má ale v rukávu ještě i dobrou zprávu: "Jinak je zdravotní stav ostatních uspokojivý, i Šmíd už bude moci nastoupit."

Jelikož se jedná o jeden z nejdelších výjezdů, přidal pan Koubek i pár informací o cestě: "Je to sice daleko, ale jelikož hrajeme až večer, tak pojedeme v den utkání, a to vlakem."
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)


Několik slov má trenér Bohemians i k soupeři: "Zlín prohrál poslední zápas, my také ztratili body. Bude tu z obou stran vysoká touha chybějící body dohonit," předpovídá pan Koubek vysoké nasazení obou družstev: "Velkou výhodou bude pro Zlín domácí prostředí, kde se mu daří. Soupeř půjde za svým, aby se dostal zpět na úspěšnou notu, ale to my také."

Napínavý duel začíná zítra - v pátek 21.10. ve 20:15 na stadionu ve Zlíně a živě ho vysílá stanice ČT sport, případně můžete sledovat textový online na našich stránkách. Jako hlavní sudí bude zápas řídit pan Martin Nenadál, asistovat mu budou pánové Jaroslav Kubr a Vít Melichar.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians - společnosti Fortuna. Favoritem pro bookmakery Fortuny je domácí Zlín, na který si jde vsadit v kurzu 1,96, remízu můžete na tiket zařadit v kurzové hodnotě 3,3, export bodů směr Vršovice můžete vsadit v kurzu 3,8. Bohemka ukazuje v útoku dobrou formu, v posledních 8 zápasech vždy alespoň jednou skórovala. Na situaci, že se jí to povede i ve Zlíně, si můžete vsadit v kurzu 1,42. Anebo máte přímo oblíbeného hráče o kterém jste přesvědčeni, že branku vstřelí? Honza Holenda nastupuje v kurzu 3,5, Tomáše Bergera můžete hrát v kurzu 4,5 a estonského reprezentanta Lutse taktéž v kurzu 4,5. Další možné střelce a sázkové příležitosti naleznete zde.