Švec: Taktika nám vycházela

Zápas ve Zlíně komentuje Michal Švec.

Švec: Taktika nám vycházela

Náročné utkání na hřišti Zlína zhodnotil po zápase Michal Švec. Pro fanoušky přiblížil také taktický záměr, s jakým Klokani do Zlína přijeli. Vše v rozhovoru.

V čem spočívala příprava na dnešní zápas?
Byli jsme si vědomi toho, že budou nakopávat dlouhé míče, na čtyři ofenzivní hráče, což je netradiční, ale zvládají to. Byla tomu přizpůsobena taktika, se kterou jsme vyrukovali do utkání a vycházelo nám to. Akorát pro nás bylo smolné, když Kopečný poslal v první půli Zlín do vedení a my museli otáčet výsledek.

Kde jste viděli mezery domácího týmu, díky kterým bychom mohli zahrozit?
Určitě naší kvalitou směrem dopředu, kterou máme. Chtěli jsme kombinovat, posílat centry do vápna. Šance jsme si vytvořili, ale naboural nám to inkasovaný gól.

Drželi jsme míč na svých kopačkách a v našich silách bylo odvézt si tři body.
Řekl bych, že ano. Na druhou stranu si domácí na konci vytvořili tlak. Na vítězství jsme dosáhnout mohli, ale i bod je dobrým zúčtováním dnešního měření sil.

Jak se ti hraje po několika zápasové odmlce?
Člověk si musí zvyknout na tempo hry, ale byl jsem připraven z tréninku. Myslím, že se to bude teď už jen zlepšovat.

V poháru nás čeká Králův Dvůr. Co bys řekl k tomuto týmu?

Nesmíme to podcenit. I Sparta s nimi málem vypadla. Musíme k tomu přistoupit stoprocentně. Budeme mít k dobru výhodu domácího prostředí, což je výhoda. Nemusíme podstoupit nějakou dlouhou cestu.

Pomalu se tabulkou dereme vzhůru. Mluvili jste v kabině o tom, že bychom mohli skončit letos ve vyšších příčkách tabulky než v uplynulých dvou sezonách?
My jdeme zápas od zápasu, na každý se připravujeme zvlášť. Čím více se budeme držet nahoře, tak tím lépe pro nás.