Bohemka jde do čtvrtfinále!

Cesta MOL Cupem pokračuje i po souboji s Cábelíky.

Bohemka jde do čtvrtfinále!

Klokani chtěli evidentně za jakoukoliv cenu postoupit, čemuž napovídala i úvodní sestava. Ta byla takřka stejná jako při posledním ligovém utkání, jediné dvě změny byly v bráně a v záloze. Mezi třemi tyčemi se objevil Tomáš Fryšták, ve středové řadě nahradil Josefa Jindřiška Tomáš Berger.

Bohemians Praha 1905 - FK Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemka začala hned v úvodu aktivně a chtěla nechat soupeře hrát druhé housle. To se jí podařilo už v jedenácté minutě. Havel poslal centr takřka od rohového praporku na penaltový puntík, tam byl připraven Berger, který do protipohybu brankáře hlavou umístil míč přesně k tyči. 

Zelenobílí byli ve vedení, na to museli tedy kontrovat hosté. Po čtvrthodině hry přišla jejich první hrozba, Ježdík poslal nádherný centr na zadní tyč, kde úplně volného Balšánka neuvěřitelně vychytal Fryšták. 

Klokani ale opět nedali šanci pochybovačům a o chvíli později se dostali do dvoubrankového vedení. Berger napřáhl ke střele kousek za velkým pokutovým územím a jeho pokus ještě zády tečoval ve vápně Holenda. Tím míč usměrnil přesně na druhou stranu původní trajektorie střely, čímž byl brankář Krček bez šance.

Do poločasu si Bohemka stihla vytvořit ještě dvě gólové příležitosti. Nejprve po centru Dostála vyrazil brankář míč na nohu Maška, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze obránce. Za malou chvíli přišlo ještě uvolnění Bergera po Maškově přihrávce, hráč Bohemians ale zvolil sám před brankářem ještě kličku, se kterou si na Krčka nepřišel.
Bohemians Praha 1905 - FK Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Králův Dvůr 3:1 (2:0)


V začátku druhého poločasu zatrnulo příznivcům Klokanů. Švec trestuhodně ztratil míč v pokutovém území, čehož hosté využili a po přihrávce skóroval do prázdné brány Balšánek.

Králův Dvůr začal nebezpečně dotírat na bránu stráženou Fryštákem, do vážnějších příležitostí se ale nedostával. To Bohemka si připsala více šancí. Po gólu volala krásná dalekonosná střela Švece, tu ale zvládl Krček vyrazit. Podobně to dopadlo i u Bergera, který nedokázal stlačit centr Havla pod břevno.

Rozpohybovat útočnou hru se tedy vydal Mikuš a deset minut po svém příchodu rozvlnil síť. Zpracoval si přihrávku od Dostála za vápnem, kličkou se zbavil obránce a vyslal střelu vstříc bráně. Ta byla tečována dalším protihráčem, který dal míči takový směr, že se Krček v bráně za balónem natahoval marně.

Bohemka byla znovu ve dvougólovém vedení, a to také uhájila. Poslední desetiminutovku už byla k vidění pouze střídání, která značně rozkouskovala hru. Tím se ani jeden z týmu na zteč k bráně nedostal a Klokani postoupili do čtvrtfinále MOL Cupu po skalpu dalšího třetiligového celku.