Do Ďolíčku znovu v neděli

Po středečním MOL Cupu se Klokani představí o víkendu proti Liberci.

Do Ďolíčku znovu v neděli

Fotbal nabitý Bohemkou v Ďolíčku tento týden nekončí, už v neděli Klokani přivítají ambiciózní celek z Liberce pod patronátem partnera utkání společnosti AAA AUTO. Podještědský celek na Klokany umí, to dokazuje i statistika, která čítá hned sedm výher soupeře v novodobé historii Bohemians, to vše je orámováno čtyřmi remízami a třemi úspěchy pro Klokany. Nutno ale dodat, že všechny tři výhry si Bohemka připsala v domácím prostředí, kde je poměr utkání vyrovnaný. Na tři vítězství Bohemians připadají tři jejich prohry a jedna remíza. Zápas, kdy Bohemka ale doma naplno bodovala, už začíná být trochu fousatý, zrodil se v březnu před dvěma lety, kdy jediným gólem rozhodl Lietava.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Liberec, který letos podnikl i svou pouť evropskými poháry, zatím na loňskou úspěšnou sezónu nedokázal příliš navázat. V současné chvíli se krčí na desátém místě, hned o bod za Klokany. To i přesto, že značně posílil, novými tvářemi jsou v klubu hvězdy jako Milan Baroš či Martin Latka. Známá jména jsou nepochybně i Miroslav Markovič z řeckého Kalloni, Petr Ševčík a Jan Navrátil z Olomouce či Radim Breite z Teplic a Egon Vůch z Plzně. Reprezentační zkušenosti mají i nově příchozí útočník Nikolaj Komličenko a brankář Martin Dúbravka.

Nespočet příchodů korunovalo jen nemálo odchodů. Převážně se jednalo o ukončená hostování u Matěje Pulkraba, Dmitrije Jefremova, Herolinda Shaly, Michaela Rabušice a Tomáše Koubka. Na volný přestup skončili u Liberce Miloš Karišik, Marek Bakoš a Serhij Lulka. Své štěstí se vydali hledat jinam i Isaac Sackey, Jiří Pimpara, Michal Obročník, Daniel Soungole a Kevin Luckassen.

V Liberci proběhlo hodně změn, to v Bohemce se dá úvodní sestava tak trochu už čekat. Klokani vběhli do utkání MOL Cupu takřka v nejsilnější sestavě a nikoho nešetřili. "Sestava oproti pohárovému utkání pravděpodobně nebude rotovat," odpovídá trenér Miroslav Koubek na to, že i teď chce urvat body se všemi hráči: "Moc změn nečekám. Máme ale konečně možnost nasadit Milana Jiráska," tomu skončil dvouzápasový trest za červenou kartu: "Máme ještě několik tréninků před sebou, tudíž je ale ještě čas na finální rozhodnutí."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Pan Koubek přidal pár slov i k soupeři: "Liberec je dobré mužstvo, což víme i z televize nebo dalších zdrojů. Liberec teď trochu platí daň za účast v evropských pohárech," vidí kouč Klokanů jeden důvod, proč se Slovanu letos v lize moc nedaří: "Měli tam také hodně změn v létě, prodělali i nějakou virózu, nemají tak teď lehké období. Určitě pak jsou roztříštěné síly, což mužstvu směrem k lize moc nepřidá," vyjmenovává i další aspekty, které Liberci nenahrávají. Přiznává se ale, že i on vidí Slovan jako silného soupeře a chápe, proč se o jeho trenéra zajímala i pražská Sparta: "Já ale velice respektuji Liberec a pana Trpišovského, určitě nás nečeká lehký zápas."

Ve výčtu problémů, které nastaly u Slovanu, může být i to, že Bohemka teď hraje v týdnu dva zápasy doma. To Liberec si ve středu odskočil na dohrávku ligy do Karviné a hned o víkendu jede ještě do Ďolíčku. "Vždy je lepší, když hrajete doma a můžete si udělat regeneraci," přitakává Miroslav Koubek: "To cestování bere síly, jestli máme nějaký malý bonus před zápasem, tak ho můžeme vidět třeba v tomhle."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Citelnou ztrátou pro soupeře mohla být v poslední době i ztráta kapitána Lukáše Pokorného, který se zotavuje po zranění. "Pokorný již nehraje řadu týdnů, Liberec ho však plnohodnotně nahrazuje," nevidí pan Koubek tuto absenci jako zásadní: "Ten výpadek není nový, tudíž s tím nebudou mít problém. Navíc Pokorný je už ve fázi návratu, takže se dá předpokládat, že v Ďolíčku nastoupí."

Zápas v Ďolíčku začne v neděli 30. 10. v 15:30. Jako hlavní sudí jej bude řídit pan Jiří Houdek, asistovat mu budou pánové Jakub Hrabovský a Michal Urban.

Na utkání si samozřejmě můžete vsadit i u partnera Bohemians, společnosti Fortuna. Kurz 2,3 – to je hodnota, za kterou si můžete vsadit u Fortuny na vítězství domácích Klokanů. Nejvyšší kurz, 3,2, je stanoven na remízu, vítězství Slovanu Liberec ohodnotili bookmakeři Fortuny kurzem 3,05. A jak se vyvíjejí kurzy na počty branek v zápase? Situaci, že uvidíme tři a více branek můžete na svůj tiket vložit v kurzové hodnotě 2,03, menší počet branek je pak k dispozici v kurzu 1,75. Kompletní nabídku sázek k tomuto zápasu naleznete zde.

Fanoušci Bohemky si v neděli mohou užít Klokanů ještě jednou. Hned od 18 hodin totiž začíná svůj zápas i florbalová Bohemka - na Děkance je čeká souboj s Pardubicemi. Fanoušci s permanentní vstupenkou, či s lístkem z nedělního utkání s Libercem budou mít na florbalisty vstup zdarma!