Koubek: Liberec byl nejlepší podzimní soupeř

Trenéři Jindřich Trpišovský a Miroslav Koubek hodnotili nedělní zápas.

Koubek: Liberec byl nejlepší podzimní soupeř

Jako první se představil kouč FC Slovan Liberec Jindřich Trpišovský.

Ten začal hned hovořit o zlomu v zápase: "Utkání, bohužel pro nás, pomohl první gól. Ani ne v první minutě jsme udělali hrubou chybu, nechali jsme volného hráče, který odcentroval do vápna, a dostali lacinou branku, která určila ráz utkání.

Následně přidal i další aspekty, které šly proti Liberci: "Ještě se nám drobně zranili dva hráči, takže to s námi trochu zatřáslo a náš výkon prvních dvacet minut nebyl dobrý, museli jsme se tlačit do plné obrany."

"Ve zbytku poločasu jsme byli lepším týmem a měli dvě šance, které jsme bohužel neproměnili," připomněl střelu Coufala a hlavičku Ševčíka ze závěru první pětačtyřicetiminutovky.

"Ve druhém poločase jsme pak nuceně střídali a museli to trošku přeskupit," zmínil, že odchod Martina Latky byl ze zdravotních důvodů: "Bohužel nám potom chyběl vysoký hráč v sestavě, protože po prvním rohu šel soupeř do vedení 2:0." Načež popsal i vzpomínanou situaci: "Zase po naší hrubé chybě, kdy tam balón skáče ve vápně a soupeř si ho najde, pak byl zápas pro nás ohromně těžký."

"Nicméně celý poločas jsme podávali relativně kvalitní výkon, dali jsme kontaktní branku na 2:1," přičemž zakončil své povídání tím, že zhodnotil, v čem převážně spočínala největší síla Klokanů: "Ale na to, abychom dali vyrovnávací nebo vítěznou branku, bychom museli lépe pracovat v soupeřově vápně. Bohemka dnes dokázala být silnější v pokutových územích na obou stranách."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Po dlouhé zpovědi hostů nastoupil i trenér Bohemians Praha 1905 Miroslav Koubek.

"Podle mého názoru to byl nejlepší soupeř, který sem na podzim přijel, ale my jsme hráli také dobře," vzdal poklonu i výkonu Slovanu.

"Určitě nám pomohla první minuta, kdy jsme zaskočili Liberec," přiznal, že se nejednalo o náhodnou akci: "Nebyli připravení, že bychom takto mohli udeřit. Vyšlo nám to báječně, až jsem se tomu divil."

"Potom utkání bylo o tom, abychom zvládli pokrýt způsob hry Liberce, který je velice náročný. První poločas se nám to dařilo více," mírně rozporoval slova kolegy Trpišovského: "Ve druhém poločase jsme se nedostali pod nějaký drtivý tlak, měli jsme to relativně pod kontrolou, ale už se mi nelíbil přechod do útoku. Asi jsme trochu hlídali hodiny a dělali zbytečné odkopy."

Poté pokračoval o tom, že čekal vyšší využití rychlých protiútoků: "Liberec byl otevřený, takže jsme mohli z herního hlediska udělat víc. Ale strašně musím ocenit výkon našeho týmu, který zraje před očima," přidal slova chvály i ke vzestupné hře Bohemians: "Dneska se poměřil s účastníkem Evropy, který hrál evropské tempo a intenzitu."

Své představení už pouze zakončil konstatováním: "Je to velmi cenné vítězství, které nám pomáhá se udržet v horních pozicích tabulky."