Tomáš Čížek se připojil k týmu

Zkušený ofenzivní hráč již trénuje po zranění plnohodnotně s A mužstvem.

Tomáš Čížek se připojil k týmu

Ze začátku sezony patřil do základní sestavy. Trenér Miroslav Koubek s ním počítal do úvodní jedenáctky, poslední zápas ovšem z důvodu zranění odehrál Tomáš Čížek koncem srpna. "Zranil jsem se hned po utkání s Jabloncem, když začala reprezentační přestávka. Špatně se mi zastavila noha po jednom souboji a prasklo mi tříslo," popsal pro klubové stránky více než dva měsíce starou událost. "První tři týdny jsem byl prakticky bez pohybu, nemohl jsem hýbat s nohou. Byl jsem buď doma nebo jsem chodil k lékaři na plasmu, laser a elektriku," popisuje zkušený záložník své lékařské procedury.

Přibližně po měsíci a půl rehabilitace se situace začala zlepšovat: "Začal jsem chodit do posilovny, kde jsem mohl ale cvičit jen ruce bez břicha, takže to bylo volnější. Poté jsem mohl začít běhat a vyklusávat." Včera se v Uhříněvsi připojil k týmu a absolvoval svůj první trénink s mužstvem. "Včera první trénink relativně naplno, ale ještě si to kontroluji," je na své tělo Čížek velmi opatrný.

V sobotu je na programu tradiční souboj se Slavií o korunku krále Vršovic. Bude Čížek již k dispozici trenéru Koubkovi? "Po fyzické stránce by to nebylo dobré. Očekávám ale, že po reprezentační přestávce bych měl být připraven," objasňuje aktuální situaci. Tome, vítej zpět!