V sobotu o krále Vršovic

Klokani nastoupí proti svému sousedovi.

V sobotu o krále Vršovic

Pouť Bohemians českou ligou bude pokračovat na půdě slávistického Edenu. Na místě, kde se Klokanům jako hostům moc nedařilo. V současné chvíli novodobá historie venkovních zápasů čítá pět proher a dvě remízy. Nicméně je třeba dodat, že chmurné statistiky mohou být zavádějící. Poslední prohra Bohemky se totiž datuje k dubnu roku 2014, poté přišlo vítězství a od té doby, ať už se hrálo doma či venku, přišly jen remízy, tudíž aktuálním vládcem Vršovic se mohou titulovat Klokani.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
Velký průvan v kádru Sešívaných se udál v přestupovém okně. Hráčů se na Slavii protočilo nepočítaně, proto je záhodno připomenout jen ta největší jména. Své působení v Edenu mají již za sebou Jan Štohanzl a Miljan Vukadinovič, kterým skončilo hostování, naopak na hostování pryč se vydali Marek Kodr, Josef Bazal, Libor Holík, Robert Hrubý, Radek Voltr či nám dobře známý Zdeněk Linhart. Rovnou na přestup pryč, nebo v jiném klubu po ukončení smlouvy, jsou hráči jako Martin Latka, Štěpán Koreš, Marek Červenka, Milan Černý a hlavně Martin Dostál s Michalem Švecem, kteří si to zamířili jen o kousek vedle k Botiči.

Velké odchody znamenaly i spoustu příchodů. Za největší, i když v současné chvíli ještě ne úplně vyvedený, přestup lze považovat alespoň dle splacené částky příchod útočníka Gina van Kessela z Trenčína. Z těch dalších je nutno připomenout i nemalou částku vydanou za kapitána rumunského Botoşani Michaela Ngadeu-Ngadjuie. Jako volní hráči se potom objevili v Edenu Jasmin Ščuk, Ruslan Mingazov, Mick van Buren a navrátilec Dušan Švento.

Že Sešívaní museli jít nutně tabulkou vzhůru, nejen o tom se rozpovídal i trenér Bohemians Miroslav Koubek: "Slavia hraje o titul, což ani neskrývají. Slávistický projekt ani nemůže mít jiný cíl," doznal, že po finanční injekci od nového majitele jsou předpoklady jasné: "V tuto chvíli budou určitě chtít napravit remízu s Jabloncem. Ale i my jsme povzbuzeni dobrými výsledky z posledních zápasů."
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)


Je tu ale pár jmen, která pan Koubek zatím nebude moci využít: "Zraněný je stále Hubínek. Čížek už sice trénuje, na zápas to ale ještě není. Bude muset prokázat výkonnost během tréninků při reprezentační pauze," sdělil jednoznačně, že na veterána v zelenobílých barvách si budeme muset ještě chvíli počkat.

Podobně to vypadá i s novou akvizicí Petrem Buchtou: "Buchta musí ještě hodně potrénovat. Má teď půl roku herní výpadek, tudíž to chce čas, aby se do všeho dostal," přiznal Miroslav Koubek, "Nyní bude k vidění spíše v juniorce, kde může nabrat herní vytížení."

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)
Závěrem trenér Klokanů dodal, že aktuální držení koruny pro krále Vršovic hráče nijak svazovat nebude: "To jsou statistické věci, za tím se zase až tolik neohlížíme. Myslím, že ani hráči to nebudou mít v hlavách."

Vršovické derby začne v sobotu 5.11. ve 20:05 na stadionu v Edenu. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit pan Jan Jílek, na čarách mu budou poté asistovat pánové Zdeněk Koval a Petr Kotalík. Samozřejmostí je i pochod fanoušků ke stadionu, který začne v 18:15 na náměstíčku v Ďolíčku. O něm již web v předchozích dnech informoval a více podrobností je pod následujícím odkazem. ZBYLÉ VSTUPENKY (přibližně 300 ks) DO SEKTORU HOSTŮ SE BUDOU VÝJIMEČNĚ PRODÁVAT V EDENU U VSTUPU Č. 4 - POKLADNY JIH. Fanoušci Bohemians budou mít vyhrazenou svoji pokladnu.

Ve vršovickém duelu je favoritem domácí Slavia s kurzem 1,41, remízu můžete u Fortuny, partnera Bohemky, vsadit v kurzu 4,75, Bohemka nastupuje v kurzu 7,9. Slavia sice doma pět zápasů neinkasovala (včetně poháru s Litoměřickem), bylo by tak hezké tuto sérii useknout. Kurz na to, že Bohemka dá Slavii branku je 1,85. V Edenu naposledy skóroval slavný Anderlecht Brusel… napodobíme Fialky a zatížíme domácí konto aspoň třemi brankami v kurzu 25? Kompletní nabídku na tento zápas naleznete zde.