Koubek: Bod jsme si vybojovali

Trenéři Miroslav Koubek a Jaroslav Šilhavý hodnotili vršovické derby.

Koubek: Bod jsme si vybojovali

Tradičně se jako první představil trenér hostů, tím byl Miroslav Koubek.

"Považuji to za pro nás velmi cenný bod," neskrýval už zkraje nadšení z výsledku: "Myslím, že není nezasloužený, že jsme si to vybojovali."
Následně pokračoval již samotným rozborem utkání: "V pvním poločase byla hra poměrně vyrovnaná, dokázali jsme být patřičně nebezpeční, šli jsme brzy do vedení, a to nás povzbudilo. Na druhou stranu jsme dostali příliš laciný gól," pravil, že po zhlédnutí videa pravděpodobně bude ještě muset vyčinit obraně: "Nedokázali jsme Škodu agresivněji ubránit, nechali jsme ho se otočit a on to trefil."

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
"Před zápasem jsem říkal, že budeme úspěšní, pokud budeme mít dostatečně kvalitní přechodovou fázi," zmínil znovu věc, která padla již při hodnocení zápasu s Libercem: "V první půli se nám to poměrně dařilo, v druhé půli soupeř posílil ofenzivu, my jsme reagovali tím, že jsme dali přednost tomu to vzadu více ucpat."

"Přešli jsme na tři stopery," navázal na téma vyztužení defenzivy: "Tím jsme trochu ztratili hráče nahoře, ale sázka na ucpání vyšla. I když posledních 15 až 20 minut už byla ta přechodová fáze slabá a poztráceli jsme příliš balónů."

Po malé odmlce se dostavil i kouč SK Slavia Praha Jaroslav Šilhavý.

"Trošku nás zaskočil ten rychlý gól, který jsme soupeři nabídli," začal hned rozborem první branky: "Dvakrát jsme ve vápně nepokryli hlavičku, dvakrát jsme to mohli zachránit. Vyplaval tam úplně volný hráč, a i když to brankář vyrazil, soupeř to dal do prázdné brány."

"Zase jsme rádi, že jsme poměrně brzy odpověděli. Soupeř byl v prvním poločase hodně aktivní, dobře napadal," pochválil i výkon Klokanů: "My naopak hráli moc komplikovaně a právem to bylo 1:1."

Na druhou stranu viděl druhou půli jako jednoznačnou záležitost svého týmu: "Druhý poločas jsme zjednodušili hru a s příchodem druhého útočníka jsme byli nebezpečnější. Vytvořili jsme si šance, které musíme proměnit, pokud chceme pomýšlet na tři body," načež připomněl několik šancí Baráka: "Druhý poločas se hrál na jednu bránu, ale chyběl tomu ten gól."