Dostál: Proti Slavii jsem hrál poprvé

Zápas popisuje Martin Dostál.

Dostál: Proti Slavii jsem hrál poprvé

Vršovické derby hodnotí pro Virtuální Ďolíček Martin Dostál. Jeho dojmy ze zápasu se dočtete v rozhovoru.

Jaké pro tebe bylo vršovické derby?
Mělo to dnes pro mě speciální příchuť, protože já jsem tady vyrůstal, prakticky skoro celou kariéru. Proti Slavii jsem dnes hrál poprvé. Když zápas začal, tak už byl pro mě jako každý jiný. Celkově to byl těžký, ale dobrý zápas.

Zápas měl navzdory vnějším okolnostem vynikající kulisu…
Je to pravda. Jak fanoušci Bohemky, tak i ti domácí dělali dobrou atmosféru. Na to, jaká byla zima, tak přišlo poměrně dost lidí.

Opět se nám podařilo vstřelit branku hned v úvodu utkání. Stáváme se specialisty na rychlé nástupy do zápasu?
Sedí nám to. Vždycky si řekneme, že na soupeře vletíme a povede se to. S Libercem to bylo ještě dříve, to byla taková rarita. Je to super, pak se nám hraje úplně jinak, než kdybychom museli dohánět nějaké brankové manko.
Siim Luts proti Slavii hrál v létě v rámci Evropské ligy. Hrálo to roli v přípravě na zápas v průběhu týdne?
Siim v přípravě roli nehrál. Možná to bylo pro něj taky zajímavé, že proti nim hrál znovu na stejném stadionu, ale v jiném dresu.

 
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
 
Michal Šmíd jako bývalý slávista dal gól, vyrovnával poté Milan Škoda pro kterého platí opačný průběh kariéry. Vypadá to paradoxně.
Trochu to paradox je, ale nedělal bych z toho nějakou vědu. Ti hráči přestupují z jednoho týmu do druhého. Kdyby nemohl dát soupeři, za kterého hrál gól, tak by třeba ani žádné branky nepadaly.

Posunuli jsme se v neúplné tabulce na šestou příčku. Vytyčili jsme si nějakou cílovou pozici v tabulce, na které bychom chtěli přezimovat?
Přímo určité místo jsme si neřekli. Na první pětici v tabulce máme ztrátu. Nějaký bodový cíl máme a doufám, že ho splníme co nejdříve. Ještě hrajeme dvě domácí klání a jedeme do Karviné. Doma jsme silní a body vozíme také z venkovních hřišť. Co se týče bodového zisku, tak jsme na podzim ještě neřekli poslední slovo.