Praha 10 by mohla ve čtvrtek uzavřít kauzu Ďolíček

Zastupitelstvo Desítky se chystá 1.12. naplnit všechny podmínky Hl.m. Prahy.

Praha 10 by mohla ve čtvrtek uzavřít kauzu Ďolíček

V prvních chvílích měsíce prosince, a sice ve čtvrtek v 10:00, bude zastupitelstvo Prahy 10 - věřme, že již definitivně naposledy - rozhodovat o vlastním bytí či nebytí stadionu v Ďolíčku.

Předkládaný materiál, který již schválila Rada Městské části, v podstatě navazuje na předchozí jednání pražského zastupitelstva a je kompromisním řešením, které umožní konečně zrealizovat koupi stadionu do vlastnictví Hlavního města Prahy, schválenou již v březnu tohoto roku.

Zastupitelé Prahy 10 budou projednávat záležitosti kolem Ďolíčku hned jako první bod na programu. Schvalovat se bude jednak definitivní podoba memoranda o spolupráci mezi MČ Praha 10 a Hlavním městem Prahou, konečně však také vlastní odevzdání sousedního pozemku s parkovištěm do správy hlavního města.

Pokud toto usnesení bude v navrhované podobě schváleno, nemělo by již nic bránit tomu, aby zastupitelé Hl. m. Prahy definitivně potvrdili splnění veškerých podmínek a díky tomu dali pokyn k podpisu kupní smlouvy. Výhledově by se tak mohlo stát již na jednání pražského zastupitelstva 15. prosince.

Bohemka i DFB žádá fanoušky opět o účast na veřejném jednání zastupitelstva ve čtvrtek dopoledne. Maraton jednání trvá už mnoho let, nyní to však již vypadá, že se vše blíží ke konci. Podpořme v hojném počtu hlasování zastupitelů, abychom si mohli všichni rozvázat mašli na té největší krabici pod stromečkem, v níž se bude skrývat zachráněný Ďolíček!