Praha 10 posunula kauzu Ďolíček téměř ke konci

15. prosince může pražské zastupitelstvo definitivně ukončit vleklá jednání.

Praha 10 posunula kauzu Ďolíček téměř ke konci

Dnes dopoledne zastupitelstvo MČ Praha 10 jednomyslně schválilo stěžejní bod pro budoucnost našeho stadionu. Zastupitelé po několikaměsíčních jednáních mezi desítkovou radnicí a magistrátem souhlasili s tím, že Praha 10 odsvěří ze své správy pozemek s parkovištěm, sousedící s areálem Ďolíčku. Předání pozemku zpět pod kontrolu hlavního města bylo poslední nesplněnou podmínkou pražských zastupitelů k tomu, aby mohla Praha přistoupit k podpisu již před osmi měsíci schválené kupní smlouvy na stadion Ďolíček. Současně bylo schváleno v konečném znění memorandum o spolupráci desítkové a pražské radnice ohledně vzájemné kooperace na rozvoji celé lokality v sousedství stadionu.

Pro Bohemku to znamená, že se roky nejistoty ohledně budoucnosti domova našeho klubu nyní snad již chýlí ke konci. 15. prosince se sejde zastupitelstvo Hl. m. Prahy. Pokud všechny samosprávní procesy na obou radnicích budou dostatečně rychlé, budou moci již za čtrnáct dní pražští zastupitelé souhlasem s přijetím dnes odsvěřeného pozemku do majetku Prahy učinit krok, který je posledním potřebným k podpisu kupní smlouvy.

Všichni Klokani tak mohou dostat ten nejskvělejší dárek pod stromeček. Již jen jedno víceméně formální hlasování zastupitelů Hl. m. Prahy nás dělí od toho, aby mohl současný vlastník stadionu Bohemians Real a Hlavní město Praha podepsat kupní smlouvu, díky níž bude moci od jara Ďolíček vstoupit na ligovou mapu jako další městský stadion.