Ruský snajpr míří do Bohemky

Jevgenij Kabajev uspěl na testech a přestupuje ke Klokanům.

Ruský snajpr míří do Bohemky

Po několikadenní zkoušce podepsal osmadvacetiletý ruský útočník v Ďolíčku dvouletou smlouvu. V úterý přiletěl Jevgenij Kabajev do Prahy a ve Vršovicích se zapojil s mužstvem do přípravy. Včera nastoupil ke svému prvnímu utkání v zelenobílém dresu a uspěl. Na první branku přihrál, druhou vstřelil přímo sám. Velkou měrou tak přispěl k vysokému vítězství 3:0 nad Hradcem.

Jevgenij Kabajev podepsal v Bohemians smlouvu
Jevgenij Kabajev podepsal v Bohemians smlouvu
Po krátkých testech tak podepsal profesionální smlouvu a v Bohemians bude působit následující dva roky. „Přichází typově útočník, který Bohemce dlouhodobě chyběl, obzvlášť po nedohodě s Honzou Holendou. Věříme tomu, že to bude ten hráč, na kterého jsme po odchodu Schicka čekali,“ okomentoval příchod Kabajeva sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Jevgenij Kabajev přichází do České republiky s vizitkou dvojnásobného nejlepšího střelce estonské ligy. V roce 2014 se dokonce ucházel o trofej nejlepšího střelce Evropy, lepší byli už jen čtyři hráči v čele s Ronaldem a Messim. Před dvěma lety překonal o čtyři zásahy zápis Davida Lafaty.

Jsem moc rád, že mi klub jako je Bohemka, s tak bohatou historií, dal šanci, abych se projevil a podepsal kontrakt,“ řekl pro klubovou televizi nový Klokan Jevgenij Kabajev. Ten bude v zelenobílém dresu nastupovat s netradičním číslem 99. „Mým úsilím bude, abych dal v Bohemce hodně gólů a zapadl do mužstva,“ pokračoval v rozhovoru.

Celé představení nového hráče Bohemky můžete vidět na klubové televizi.

Bohemka TV