Bohemka si připsala druhou výhru

Klokani porazili Táborsko a jsou blízko postupu do Final Four.

Bohemka si připsala druhou výhru

Hráči v zelenobílém vstoupili do zápasu hororovým způsobem. Uběhly pouhé čtyři minuty a na přední tyči se po Dzafičově centru z rohového kopu prosadil hlavou Toml. Hned o malou chvíli později to byl znovu roh, tentokrát ale z druhé strany. Dzafič zůstal nehlídaný na středu velkého pokutového území a hlavou poslal Táborsko do dvougólového vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 3:2 (1:2)
Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 3:2 (1:2)
Bohemka byla v nelichotivé situaci a okamžitě začala podnikat smělé výpady vstříc bráně soupeře. V deváté minutě po otočce Kuchty se ještě nezadařilo, o necelou minutu později ale už bylo skóre příznivější. Havel odcentroval napříč vápnem, kde sice byli pouze hráči soupeře, ale nešťastný Mršič napálil míč tak nešikovně, že skončil až ve vlastní bráně.

Klokani i nadále Táborsko tlačili na jeho polovině. Ve čtrnácté minutě měl dobrou příležitost Mašek po Kuchtově přistrčení patou, ale o kousek minul pravou tyč. Po půlhodině hry sahal po gólu ještě Hubínek, který tlačil střelu k pravé tyči, ale Toma byl připraven a míč vyrazil na rohový kop. Do konce poločasu si už žádný z týmů nevypracoval vážnější šanci, Bohemka tak šla do šaten se ztrátou jedné branky na soupeře.

Po několika změnách v sestavě vlétli Zelenobílí do druhé půle jako velká voda. Chvíli po pauze se ještě Jiráskova střela neujala, po necelé hodině hry se už ale zadařilo. Bartek zmátl svým postavením obránce, k míči se tak dostal ve vápně Hašek, jenž předložil balón před prázdnou bránu Kuchtovi, který se nemýlil.
Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 3:2 (1:2)
Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 3:2 (1:2)


Bylo srovnáno a Bohemka se i nadále hnala za vítězstvím, rozdílová branka však přišla až těsně před koncem. Ve dvaaosmdesáté minutě Berger uvolnil Nitrianského na pravé straně, nový hráč v zelenobílém dresu vyslal centr před bránu, kde si výborně naběhl Luts a hlavou nedal brankáři Tomovi šanci.

Výhra byla blízko, Klokani i tak ale nepřestávali útočit. Velká příležitost přišla ještě v devadesáté minutě, Čížek však Lutsovu nabídku nedokázal zužitkovat. To už ale nikomu nevadilo, Bohemka uhájila hubené vítězství po velkém obratu, čímž se výrazně přiblížila postupu do závěrečné skupiny.