V Ďolíčku zůstanem!

Pražští zastupitelé schválili nájemní smlouvu pro Bohemku.

V Ďolíčku zůstanem!

Dnes pražští zastupitelé jednali o posledním důležitém dokumentu v kauze kolem stadionu Ďolíček, která se táhne již téměř deset let. Deset let žije Bohemka v nejistotě, zda bude moci i příští ligový ročník odehrát ve svém dlouholetém domově. Dvě sezóny klub dokonce působil ve vyhnanství sousedního Edenu. Díky vstřícnosti pražských zastupitelů má Bohemka nyní, poprvé od devadesátých let, jistotu nájemní smlouvy na příštích deset roků.

Praha již dříve rozhodla o nákupu stadionu do svého majetku. V současné době již mají vše v rukou úředníci, kteří dojednávají se současným majitelem klokaního domova okolnosti podpisu kupní smlouvy. Pokud vše půjde dobře, mohl by být stadion v Ďolíčku zapsán do katastru jako městský majetek v průběhu března tohoto roku.

Z tohoto ohledu je dnešní schválení smlouvy o budoucí nájemní smlouvě pro Bohemku velmi kladnou zprávou. Nová nájemní smlouva upravuje podmínky působení klubu v Ďolíčku na příštích 10 let, během nichž bude Bohemka platit za užívání stadionu nájemné ve výši 1,5 mil. Kč ročně. "Smlouvu Bohemka podepíše s Prahou jako budoucím majitelem stadionu co nejdříve. Nájemní smlouva potom začne platit ihned po dokončení převodu vlastnictví nemovitosti," uvedl ředitel klubu Darek Jakubowicz. "Nynějším rozhodnutím zastupitelů nám odpadá jedna velká koule od nohy. Bohemka už nebude muset žít v trvalé nejistotě, budeme se moci soustředit plně na fotbal a řešit stejné problémy, jako ostatní ligoví konkurenti. Hlavní město si zaslouží velké díky za záchranu tradičního stadionu, který patří k Bohemce již téměř 85 let," dodává Jakubowicz.

Klokaní národe, můžeš slavit. Nyní se již můžeme těšit, jak Klokani nastoupí do nového ligového ročníku na městském stadionu v Ďolíčku!