Bohemka si zahraje o bronz

Klokani si finálovou účast nezopakují.

Bohemka si zahraje o bronz

Bohemka po poklidném postupu ze skupiny narazila v semifinále zimního turnaje na Mladou Boleslav. Svěřence trenéra Miroslava Koubka tak čekal o poznání kvalitnější soupeř, než se kterými se zelenobílí střetli ve skupinové fázi. Klokani navíc vstupovali do utkání s vizitkou nejlepšího útoku a společně se svým sokem také s nejlepší obranou současného ročníku Tipsport ligy.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)
Od úvodních minut byli aktivnější domácí. Ve čtvrté minutě se uvolnil Nečas a jeho střela těsně minula branku. O čtyři minuty později se Pauschek ocitl ve velké šanci po přiťuknutí Magery, ale Berkovec skvělým zákrokem střelu vyrazil. Poté se osmělili i Klokani, když se na hranici šestnáctky opřel do míče Jirásek, ale branku neohrozil.

S rychlou odpovědí přispěchala Boleslav. Další střelu Chramosty vyrazil výborný Berkovec nad sebe, následný závar uhasila zelenobílá obrana odkopem. Po půl hodině hry prohrál Hašek vzdušný souboj s Vukadinovičem, který se dostal i s přispěním štěstí do samostatného úniku a zakončil ho střelou přímo do šibenice. Zanedlouho udeřili boleslavští podruhé. Odražený balon napálil opět do šibenice tentokrát Fleišman.

Na začátku druhé půle se sám na branku hnal Chramosta, ale jeho střelu Berkovec vystihl a zneškodnil. Poté se dlouhou dobu nic nedělo. Bohemka zatlačila Boleslav na vlastní polovinu a snažila se kombinačně zdolat obranný val soupeře, ale do koncovky se jí nedařilo dostat.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)
Patnáct minut před koncem přetlačil Přikryl Havla a běžel podél lajny vstříc brance Bohemky, jeho střílenou přihrávku Berkovec vyrazil na rohový kop. Hned o chvíli později se odhodlal ke střele za hranicí šestnáctky Železník, skákavou střelu z kopačky domácího útočníka Berkovec vytěsnil mimo tři tyče. Po zbytek zápasu se Bohemka snažila vstřelit kontaktní gól, ale domácí defenziva pečlivě hlídala náběhy ofenzivních hráčů v zelenobílém.

Rozhodčí pak ukončil první semifinálové utkání letošní Tipsport ligy, které rozhodlo o tom, že Klokani si zahrají v neděli od 11 hodin o třetí místo se soupeřem, který vzejde ze souboje Poprad – Pardubice.