V generálce Bohemka remizovala

Ve druhé půli se prosadily oba týmy po rohových kopech.

V generálce Bohemka remizovala

Devět dní před první ligovou bitvou poslal trenér Miroslav Koubek do hry opět sestavu v netradičním rozestavení 5 - 2 - 3. V brance nastoupil Tomáš Fryšták, který nahradil Martina Berkovce, který z důvodu zranění musel střídat při prvním "tureckém" utkání. Tréninku se sice Berkovec účastní, do zápasu ho lékař ještě nepustil.

Klokani začali zápas aktivně. Hned ze začátku utkání zkoušel pozornost Levanidova v brance Hubínek, ale nemířil přesně. Na druhé straně vyslal míč na Fryštáka zase Hrytsuk, ale ani on neuspěl. Hráči v zelenobílém drželi míč a více zavírali soupeře k vápnu. Nejprve to po deseti minutách hry zkoušel z dálky Jirásek, ale trefil brankáře. Velmi aktivní byl na levé straně Havel s Bartkem. Spolupráce obou jmenovaných vedla ke střele Havla ve 14. minutě. Brankář Levanidov byl pozorný a střelu vyrazil.

FK Oleksandrija - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
FK Oleksandrija - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Od dvacáté minuty následovalo období Kabajeva. Nejdříve se naznačením uvolnil od obránců a zkoušel překvapit gólmana střelou na přední tyč. Poté chtěl využít vyběhnutí Levanidova a střílel zpoza vápna, brankář Oleksandrije ale míč stihl vyrazit. Kabajev se bohužel neprosadil ani ve své největší příležitosti, když tváří v tvář střílel přímo do brankáře. I proto byl poločasový výsledek bezbrankový.

Aktivita Klokanů pokračovala i ve druhé půli. Po hodině hry dokázal na hranici vápna udržet Bartek míč, posunul ho na Jiráska a ten chytrou střelou a s přispěním brankáře nastřelil tyč. Z následného rohu našel právě Jirásek centrem na zadní tyčce Havla, který se dokázal prosadit hlavou a poslal Bohemku do zaslouženého vedení.

Bohužel o chvilku později se taktéž z rohového kopu dokázal prosadit Shendrik a bylo rázem vyrovnáno. Poté se i samotná hra vyrovnala a moc příležitostí nebylo k vidění. Těsně před koncem to zkoušel střídající Jindřišek z dálky. V samém závěru zápasu se do velké příležitosti dostal druhý střídající hráč. Markovič si chytře naběhl za obranu, ovšem následná klička gólmanovi se mu nepovedla a svoji příležitost nedokázal využít. Zápas tak dospěl do konečného výsledku 1:1.

Klokani v generálce na ligu určitě nezklamali. Čtvrtý celek ukrajinské ligy přehrávali, bohužel nedokázali využít vypracované šance. Ze soustředění v Turecku tak zítra po obědě odletí s vyrovnanou bilancí jedné výhry, remízy i porážky.