V neděli všichni na Letnou

Klokani začínají ligu se Spartou, fanoušci zamíří na zápas pochodem.

V neděli všichni na Letnou

Dlouhá zimní přestávká míří ke svému konci. Již o tomto víkendu opět odstartuje ePojištění.cz liga a Bohemku čeká na začátku jara konkurent z Letné. V pražském derby se utká Bohemka se Spartou. Zápas začíná v 17:30 v Generali Areně, ovšem každému správnému fanouškovi již o několik hodin dříve! Na Letnou jdou totiž všichni pochodem a sraz mají Klokani v 15:00 na Náměstí Míru. Více si o srazu a samotném pochodu můžete přečíst zde.

Mužstvo, jak zní z kabiny v Ďolíčku, je na derby připravené. "Věřím, že jsme před utkáním na Spartě v dobré fázi. Udělali jsme vše pro to, aby to tak bylo," řekl odhodlaně a s mírným optimismem hlavní trenér Miroslav Koubek. Před necelým týdnem se mužstvo vrátilo z herního soustředění v Turecku, kde před začátkem jara ladilo formu. "Na soustředění jsme ty věci, které jsme potřebovali, splnili. Trochu nám optimální vyladění narušil zdravotní výpadek hráčů," upozornil na možné ztráty Koubek.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Již před samotným soustředěním se vážně zranil Martin Hašek, který by sice na Spartě nemohl z důvodu dohody klubů nastoupit, ovšem jeho absence bude s největší pravděpodobností dlouhodobější. "Siim Luts začal tento týden naplno trénovat, stejně tak Martin Berkovec," vliv do žil bohemáckého národa optimismus Miroslav Koubek. "Otazníky jsou kolem Kabajeva. Uvidíme, jak to s ním bude," je tři dny před zápasem stále nejasné.

Během zimy se Bohemka rozrostla o několik nových členů. Právě Jevgenij Kabajev byl jedním z nich. Do útoku přišel z Liberce také Miroslav Markovič, stejným směrem zamířil i Milan Nitrianský. Obranu vyztužil Ondřej Vrzal z Dukly a již běheme listopadu přišel do Ďolíčku obránce Petr Buchta. Hostování Martina Berkovce klub oznámil již v prosinci minulého roku.

Našeho nedělního soupeře čeká soutěžní zápas již dnes. Trenéra Tomáše Požára, bývalého sportovního ředitele Bohemians, čeká se Spartou zápas v rámci Evropské ligy v Rostově. Zdlouhavé cestování může být pro Klokany mírnou výhodou. "Pomoct nám to trošku může, mohli by být unavení. Ale není důležité nad tím přemýšlet, spíše se zaměřit na náš výkon," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Dominik Mašek.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Sparta posílila v zimě na všech pozicích. Do obrany přišel Bogdan Vatajelu, zálohu rozšířil navrátilec Tiémoko Konaté a z pražské Dukly zamířil na Letnou Néstor Albiach. Největší minutáž má z nově příchozích hráčů provinilec Konaté, který se trefil dvakrát, stejně jako Néstor, který má v nohách pouze o pár minut méně. Do hry se v posledním přípravném utkání sice vrátil po dlouhém zranění Šural, jeho start ze začátku jara je ovšem velmi nejistý. Stejně tak i u hvězdného Tomáše Rosického, který neodehrál v zimě ani jeden zápas. Do zápasu zajisté nezasáhne ani další zimní posila, stoper David Hovorka, kterého Letenští vykoupili zpět z Liberce.

Vstupenky do sektoru hostí jsou k dispozici do pátku ve fanshopu v Ďolíčku (prodej do 15:00), v den zápasu si budou moci fanoušci zakoupit lístek před sektorem na pokladnách. Ve fanshopu si pořídilo lístek na nedělní zápas do dnešního dne kolem 600 fanoušků.

Zápas bude mít na starosti jako hlavní rozhodčí Petr Ardeleánu, který odpískal jako hlavní arbitr již deset zápasů s bohemáckou účastí a Klokani poslední tři zápasy vyhráli. Pomáhat mu budou v neděli Radek Kotík a Petr Antoníček. Jako čtvrtý rozhodčí byl delegován Zbyněk Proske. Jak bylo řečeno, zápas začíná v neděli v 17:30 a živě ho vysílá stanice O2 TV Sport.

Bohemka TV