Junioři podlehli Spartě o jednu branku

Zápas rozhodl brankou Dao.

Junioři podlehli Spartě o jednu branku

Den po derby na Letné ke svému zápasu nastoupily i juniorky. Z A mužstva do zápasu zasáhli pouze mladíci Blecha, Brak a Vaníček. Zároveň trenér Vladimír Hruška využil testované Nigerijce. Osmnáctiletého Bassey Fortune Akpana a dvacetiletého Hadi Mohammed Olarewaja. Dle regulí Juniorské ligy mohli do zápasu zasáhnout pouze dva hráči na testech, tudíž třetí John Best Gueta si připíše premiérový start pravděpodobně v dalším utkání. Všichni tři testovaní fotbalisté jsou hráči ofenzivně laděni. Na lavičce náhradníků začala čerstvá posila Bernardo. Naopak Sparta využila možnost zařadit do základní sestavy hráče z áčka, a v Horních Měcholupech tak zahájili zápas na hřišti Holzer, Vatajelu, Havelka a Christian Frýdek.

Sparťané sice byli v úvodu utkání aktivnější, ale branky se nedočkali. Ta přišla až po sedmnácti minutách hry, kdy Vorlův dlouhý odkop z obranné poloviny nešťastně srazil Blecha přímo k Daovi, který udělal Dařinovi kličku a zakončil po zemi do odkryté branky. Hra se vyrovnala a do šancí se dostávali i Klokani. Bassey bohužel při úniku nestihl přihrát volnému Blechovi a centry do vápna posbíral brankář Vorel. Poločas tak skončil těsnou výhrou hostujícího celku.

Ve druhém dějství měli Bohemians první šanci po rohovém kopu, kdy míč po prudkém centru proskákal až k volnému Brakovi, který ale v dobré pozici nasměroval míč nad břevno. Druhou branku mohl na druhé straně přidat Dao, když dokázal přehodit Dařinu, naštěstí vracející Káš odklidil míč do bezpečí.

O sedm minut později si připsal Vorel dobrý zákrok po prudké střele z hranice šestnáctky, když neposedný míč vyrazil pohotově na roh. Slibnou příležitost měl i Vaníček, ale jeho technická střela letěla vedle tyče. Závěr zápasu byl bohužel ve znamení červené. Nejenom, že Letenští kombinovali na polovině Klokanů, ale rozhodčí Váňa udělil dvěma hráčům v zelenobílých dresech červenou kartu. Nejdříve viděl Kostka po taktickém faulu druhou žlutou kartu a v samotném závěru ocenil rozhodčí přísně i zákrok Bernarda, kterého poslal předčasně do kabiny.

I pondělní derby tak skončilo pro Klokany nešťastně jednogólovou porážkou.