Doma chceme začít vítězstvím

V sobotu čeká Bohemku první domácí zápas roku.

Doma chceme začít vítězstvím

Do Ďolíčku dorazí neoblíbený soupeř z Uherského Hradiště. A možná i proto, ale především kvůli domácím fanouškům, budou chtít hráči v zelenobílém zahájit rok 2017 na domácím hřišti výhrou. "Samozřejmě budeme chtít navázat na výkon, který jsme předvedli na Letné, ale nejdůležitější pro nás je nyní získat tři body. Víme, že výkon nebyl špatný, ale v sobotu potřebuje vyhrát," zní odhodlaně kapitán Daniel Krch. Z posledních devíti vzájemných zápasů dokázala Bohemka vyhrát pouze ten loňský, ovšem v posledních pěti duelech hráči Slovácka vyhráli u Botiče pouze jedinkrát. Zopakovat březnovou výhru chtějí samozřejmě i hráči v kabině: "Ten loňský zápas si samozřejmě pamatuji. Doufám, že na něj navážeme."

Trenér Stanislav Levý řešil přes zimní přestávku odchody hráčů ze základní jedenáctky. Do Jablonce zamířil Jaroslav Diviš, do Liberce Milan Kerbr a Filip Hlúpik zamířil do ciziny. Smlouvu se rozhodl neprodloužil stoper Tomáš Košút a od zimy se připravuje individuálně. Naopak Lukáš Sadílek se vrátil z hostování, stejně tak Jakub Prajza, když oba nabírali druholigové zkušenosti. Největší posilou se tak stal z Liberce příchozí Jan Navrátil. Slovácko se připravovalo na soustředění v Turecku kousek od Klokanů a v posledních dnech trénovalo dokonce na sousedním hřišti. "My jako hráči jsme to neřešili. Ale nevím, jestli třeba trenéři po očku nekoukali na vedlejší hřiště," smál se při této myšlence stoper Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:0 (0:0)
První zápas doma odehrálo Slovácko s Jabloncem nerozhodně 0:0. "Když jsme na ně koukali, tak hráli z bloku a snažili se chodit do rychlých protiútoku. Na straně mají Navrátila a Tetteho, jsou rychlí a vybíhají nahoru. Byl jsem překvapený, že takhle hráli i doma a moc vysoko Jablonec nepresovali. Myslím si ale, že nás čeká těžký zapas," v krátkosti zhodnotil hru soupeře kapitán Krch. I když viděl v utkání s Jabloncem Vlastimil Daníček červenou kartu, disciplinární komise LFA rozhodla o nepotrestání tohoto hráče. Trestu se ovšem nevyhnul trenér Stanislav Levý, který byl vykázán při zápase na tribunu a čeká ho dvouzápasová absence na lavičce mužstva z Uherského Hradiště. "Pro Slovácko to může byt nepříjemné. Tohle ale jako hráči řešit nemusíme. Budeme se soustředit především na sebe," okomentoval Daniel Krch.

Pro Bohemku to bude první domácí utkání roku 2017. "Na zápas se těšíme. Na první utkání nás na Letnou sice přišlo podpořit hodně fanoušků, ale doma je doma," prozrazuje Krch, že Klokani v kabině již vyhlížejí první domácí duel. Stejně na tom jsou i fanoušci. Na Letnou přišlo fandit přes tisíc fanoušků, v Ďolíčku se očekává vysoká návštěva. I proto klub připravil rozšířené občerstvení v podobě zabíjačkových specialit. Jak jsme již informovali, na stáncích se budou prodávat jitrnice, zabíjačkový guláš, či polévka. Pokladny se otevřou společně se stadionem v 15 hodin. Vstupenky se budou prodávat v cenovém rozpětí od 150 do 230 Kč. Zápas bude mít na starosti rozhodčí Pavel Orel za asistence Martina Wilczeka a Pavla Vlasjuka. Kdo se na zápas nedostane, bude moci sledovat textový online zde na Virtuálním Ďolíčku.

Dovolte nám připomenout, že používání pyrotechniky je při ligových zápasech zakázané a prosíme fanoušky, aby nevhazovali žádné předměty na hrací plochu. Děkujeme a věříme, že společně vytvoříme v sobotu skvělou atmosféru se šťastným koncem.