Koubek: Obrana hraje výborně

Michal Kordula a Miroslav Koubek hodnotí sobotní utkání.

Koubek: Obrana hraje výborně

První se do místnosti pro novináře dostavil asistent trenéra Michal Kordula, který tak i na tiskové konferenci zaskakoval za Stanislava Levého.

Ten ihned začal s hodnocením: “Viděli jsme bojovné utkání. My jsme nepředváděli úplně to, co jsme chtěli. Nebyla tam taková dominance na míči. V některých fázích zápasu jsme byli zbytečně nervózní. Nicméně po tom průběhu, kdy nás Bohemka svou agresivitou, vítěznými souboji a charakterem zatlačila do defenzivy, ten získaný bod ve finále bereme.

Poté se vyjádřil k pocitům zápasu v roli hlavního trenéra: “Bylo to složité. Je to jako loď bez kapitána na moři, tak to také není to pravé ořechové. My jsme si před zápasem nastínili, jak by se ten děj utkání mohl odvíjet, jaké můžou být reakce. Takže jsme to zvládli.

Klokani museli po půlhodině hry dvakrát vystřídat, a i k této situaci se hostující lodivod vyjádřil: “Hlavně doufám, že už jsou oba v pořádku. Nás to neovlivnilo. Tomáše Fryštáka známe a Michal Šmíd není v lize nováčkem. Domácí hráli i po těchto personálních změnách ve stejném rozestavení.

Na přetřes přišla i rychlá první pomoc Francise Koného Martinu Berkovcovi: “Nemluvil jsem s ním. Až pak mi kluci z realizačního týmu řekli, že tam pomáhal. Klobouk dolů před ním. Za to si zaslouží absolutorium, takhle by se k sobě měli hráči chovat. Zeptám se ho, jestli má nějakou zdravotní praxi.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Po něm přišel na tiskovou konferenci také domácí lodivod Miroslav Koubek.

Po svém příchodu vyslovil poděkování tožskému forvardovi ve službách Slovácka: “Zachoval se velice profesionálně. Chtěl bych mu takto poděkovat za jeho pomoc Martinu Berkovcovi, když mu vytáhl zapadlý jazyk. To je vše, co to utkání předčilo.

Pak přešel k hodnocení utkání ze sportovního hlediska: “Byla to bitva. Soupeř disponoval silovými hráči a rozhodl se důsledným presinkem rozbít naši kombinaci, což se povedlo. Musím ocenit, jak Slovácko pracovalo. V obranné činnosti nedalo nikomu žádný metr prostoru. Svou nepříjemnou hrou, to jsou nakopávané míče za obranu, se chtělo dostat přes naši pětičlennou vozbu.“ Rozklíčoval taktiku hostujícího mužstva.

Zaměřil se ale také na ofenzivní hru svého týmu: “Spíš mi vadilo, že jsme se nedostali do mezihry, abychom si lépe akce připravili. Trochu jsme se přizpůsobili menšímu prostoru, který nám hráči Slovácka dali. Hráli jsme více vzduchem, než je naší typologii hráčů potřeba.

Domácí trenér prozradil i poločasové pokyny: “O poločase jsme si řekli, že musíme dát míč na zem. Ve druhém dějství tam nějaké zajímavé akce byly, vytvářeli jsme si šance, díky kterým se ten zápas dal strhnout na naši stranu. To mohl ale i soupeř. Takže asi spravedlivý bod pro obě strany.

Na závěr přidal i pár slov k neproměňování šancí Klokanů: “Příležitosti ke gólu tam máme. Trochu nám chybí štěstí. I když to slovo nemám ve fotbale moc rád. Kabajev se prosazoval. Na druhou stranu největší šanci Slovácka měl Koné, kdyby to tam spadlo, tak by to bylo horší. Hráli jsme s lepšími soupeři na jaře. I Slovácko mezi ně patří. Obdrželi jsme jednu branku z dálky. Obrana pracuje výborně. Hosté tolik šancí neměli. Toho zakončení jsme měli víc. Na tom střílení branek se musí neustále dělat. Máme takové hráče, jaké máme. Někdy chybí agresivita, jindy zase síla, rychlost.

Nakonec byl i on s bodem spokojený: “Ten bod přijímám, protože jsme potřebovali bodovat.“ Ukončil své hodnocení domácí kouč.