Klokani vyrazí do Jablonce

O první venkovní body na jaře se bude bojovat už tuto sobotu.

Klokani vyrazí do Jablonce

První letošní výjezd mimo Prahu bude na půdu celku, se kterým Klokani prohráli naposledy před dvěma lety. Příznivá statistika posledních vzájemných zápasů ale pouze napravuje neúspěchy, které přinášely souboje po znovuobnovení Bohemians. Celkový poměr je totiž devět vítězství Jablonce, tři remízy a tři výhry Klokanů. 

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)
Nepochybně nejen fanouškům od Botiče leží na srdci stav Martina Berkovce a Daniela Krcha, kteří se zranili v posledním zápase. Více informací o nich má trenér Bohemians Miroslav Koubek: "Otřes to byl tak velký, že zatím pořád odpočívají, po otřesu mozku nelze nic jiného očekávat. Do utkání určitě nenastoupí," dal kouč Klokanů jasně najevo, že jejich rekonvalescence bude ještě nějakou chvíli trvat. Přidal ale i poměrně povzbudivou zprávu: "Utkání se Slováckem bylo hodně náročné, hned několik hráčů si odneslo bolestivé šrámy. Není to ale zase nic, co by ohrožovalo jejich start."

Jablonec má každý rok vysoké ambice a nejinak tomu bylo i letos. Po slušném úvodu, kdy se držel na horních příčkách ligové tabulky, ale přišel prudký pád dolů a výměna trenéra. V minulém kole však severočeský celek zaskočil pražskou Spartu, kdy ji přehrál 3:1 po dvou gólech Mehanoviće a jednom Mihálika. V kádru soupeře se během zimní pauzy událo několik změn. Jablonec přivítal ve svém dresu záložníky Považance s Divišem a obránce Zeleného s Jankovičem. Naopak pryč se vydali útočníci Tecl s Wágnerem a obránci Kouřil s Hybšem.

Více slov k soupeři i lecčemu dalšímu přidal ještě pan Koubek: "Máme na úvod těžký los, hned tři z prvních čtyř zápasů hrajeme venku. Byli jsme blízko úspěchu na Spartě, se Slováckem zase šlo vyhrát, ale nezadařilo se," vrátil se k prvním dvěma utkáním ligového jara: "I tak máme více bodů než loni ve stejné fázi sezóny, paradoxně jsme však pouhé tři body od sestupových příček. Jablonec má ale o pouhé dva body více než my," což znamená jediné, výhra Klokanů by posunula naše družstvo před víkendového protivníka.
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)


Miroslav Koubek zhodnotil i hru Bohemians na jaře: "Nepodáváme špatné výkony, nicméně nám chybí hlavně produktivita. Musíme proto hrát velmi kompaktně, což se nám daří." Závěrem představil hlavní cíl následujících dvou zápasů: "Teď musíme udělat vše pro to, abychom z výjezdů do Jablonce a Brna vytěžili co nejvíce bodů."

Zápas v Jablonci začíná v sobotu 4.3. v 15:00 na stadionu Střelnice. Jako hlavní rozhodčí hráče přivede na trávník pan Jan Machálek, asistovat mu budou pánové Jiří Moláček a Kamil Hájek. Samozřejmostí je i výjezd fanoušků, na který se můžete hlásit na e-mailu info@sektor1905.cz.