Bohemka si odváží ze Střelnice bod

Klokani si vytvořili dvě velké šance, ale odjíždí pouze s bodem.

Bohemka si odváží ze Střelnice bod

O prvním březnovém víkendu Bohemka poprvé v jarní části opustila hranice Prahy a vydala se směrem severní Čechy, přesněji na hřiště Jablonce, kde naposledy pokazila domácímu celku oslavy výročí založení klubu a odvezla si ve druhém kole loňské sezóny bod. Oba týmy se potkaly v dosavadním průběhu odvetné části ligy se stejnými soupeři. Jablonec uhrál v Uherském Hradišti bod za bezgólovou remízu. Poté na jeho pevnost zavítala pražská Sparta, kde zmírnil tříbrankovou porážku v závěru proměněnou penaltou Lafata.

Bohemka do utkání nastoupila v modročerných dresech a Miroslav Koubek udělal několik změn oproti utkání se Slováckem. Těmi předpokládanými byla změna postu brankáře, kde nastoupil Fryšták a poté i na postu stopera, když Krcha nahradil Šmíd. Místo Jiráska nastoupil Jindřišek a na levé straně se ukázal Luts. I sestava Jablonce se od té se Spartou lišila. Do branky šel Valeš a na hrotu útoku nastoupil Mihálik.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Do utkání vstoupili aktivněji domácí, ale všechny centry před branku Fryštáka zvládla obrana Bohemky odvrátit. První vážnější šance přišla po necelých dvaceti minutách hry. Centr Mehanoviče z rohového kopu skončil na noze Mihálika. Jeho střelu ale stihl obránce Petr Buchta ztečovat nad branku. Do útočení se pustili i Klokani. Rychlý brejk vedl Mašek, prostrčil míč na polovině hřiště Hubínkovi a mladý reprezentant si navedl míč do středu hřiště na levou nohu, jeho pokus ale letěl přímo doprostřed branky a Valeš si s ním poradil. Deset minut před poločasovým hvizdem přišla největší šance prvního dějství. Na svědomí ji měli hráči v modročerném. Luts se uvolnil ve středu hřiště přes svého strážce, vybídl přihrávkou Maška, jehož střela byla ještě zblokována. K míči se dostal ještě Kabajev, který si udělal tělem prostor, ale svůj pokus zamířil kousek vedle pravé tyče Valešovy branky.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905
Hned zkraje druhé půle vedl rychlý protiútok Hubínek, přihrál do pohybu Kabajevovi, ale jeho pokus Pernica zvládl skluzem srazit na roh. Hra byla poté dlouhou dobu vyrovnaná a větší šance k vidění nebyly. Až do doby, kdy Jindřišek skvěle obral Masopusta na hranici obranného vápna, Berger následně vyslal Markoviče, který táhl míč po lajně, zvládl dobře odcentrovat, ale Berger míč hlavou netrefil ideálně a ve vyložené šanci se neprosadil.

V nastaveném čase kopal ještě Pospíšil přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, ale jeho pokus i následnou dorážku modročerná zeď zablokovala a nepustila míč k Fryštákovi. Bohemka vybojovala na hřišti Jablonce bod za bezbrankovou remízu.