Koubek: Bodu si ceníme

Trenéři Zdeněk Klucký a Miroslav Koubek hodnotí sobotní utkání.

Koubek: Bodu si ceníme

Jako první zavítal do tiskového střediska hostující trenér Miroslav Koubek.

Ten se ihned pustil do hodnocení zápasu. “Z našeho hlediska, když to nejde po třech bodech, protože nedáváme góly, tak to musí jít po bodu. Je to velmi cenný bod z Jablonce,“ shrnul v krátkosti.

Samozřejmě měl ale na paměti, že největší šanci měli právě jeho svěřenci: “Sami jsme ale viděli, že ta největší šance přišla z naší strany. Měl ji Tomáš Berger. Mohli jsme vyhrát. Další vyložená šance v utkání k vidění nebyla. Zamrzí to, ale nedá se nic dělat. Máme tu finálovou fázi zakletou. Dostáváme se tam, není to jen o vyložených šancích. Ještě Kabajev měl jednu příležitost. Je to otázka dotažení rychlých protiútoků, kterých bylo v našem podání dost, dalo se to vyřešit lépe. V tréninku na tom pracujeme, ale je to běh na delší trať.“

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:0
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:0
Poté se vyjádřil také k hráčskému složení kádru. “Máme tady hráče z estonské ligy. Ti, co tady byli vloni, tak hrají za Sampdorii Janov, Nacional Medelin a ve špičkovém mexickém klubu. To je ten rozdíl oproti minulému ročníku soutěže, to nás trápí,“ dal vzpomenout na Schicka, Mosqueru a Acostu.

Fotbalové veřejnosti ale připomněl i sílu současných hráčů Bohemky: “Jsme organizované, nadupané, bojovné mužstvo. Chvíli jsme hráli nahoře my, poté soupeř.“

V závěru hodnocení ocenil také kvalitu soupeře: “I Jablonec prokázal v některých pasážích svůj um, ale my jsme hráče soupeře nepustili na dostřel. Jen v první půli hrozil hlavně Hanousek se Zeleným. Tam jsem se obával v situacích, když to oba dva hráči šikovně prokombinovali a dávali míče pod sebe před branku. V kabině jsme si pak k tomu něco řekli a druhý poločas už to bylo eliminováno. Defenziva vynikající. V celkovém součtu to beru jako zasloužený bod.“ Ukončil své povídání zkušený lodivod.


Krátkou chvíli po něm přišel i domácí kouč Zdeněk Klucký.

Ani on nezahálel a pustil se do hodnocení utkání: “Dnes to byl pro nás úplně jiný zápas než ten, co jsme odehráli minulý týden se Spartou. To jsme hráli skoro bez míče, na rychlé protiútoky. Na rozdíl od zápasu s Bohemkou, když jsme prakticky hráli v opačném garde. Dobývali jsme obranu Bohemky a bylo to právě ona, kdo vyrážel do rychlých protiútoků. Pro diváky to nebylo moc záživné. Před brankami se toho moc neudálo. Byl to spíš boj. Klokani si vytvořili možná dvě, možná tři brankové příležitosti. Z naší strany to byla asi jen jedna šance. Oni poctivě bránili v deseti lidech a nedávali nám prostor, dostupovali nás. Bod je zaslouženým výsledkem pro obě strany.“ Shrnul děj celého hracího dějství.

Neopomenul ale dobrý nástup domácích: “Sice jsme začali prvních patnáct minut dobře, ale potom jsme si nevěděly rady, abychom Bohemku přečíslili, přehráli. Střel na branku od nás také nebylo nějak moc.“ Okomentoval ofenzivní počínání svého mužstva.

Poukázal i na dobrou obranu Klokanů. "To, že Bohemka dobře brání, ukazuje její další bezbranková remíza. Domnívám se, že ještě branku nedali. Všechny tři zápasy, které na jaře odehráli, skončily s nulou na kontě vstřelených branek. Defenzivu mají vypracovanou. Bylo to pro nás těžké,“ zhodnotil v součtu.

Pro novináře se vyjádřil také k absenci Martina Doležala: “Samozřejmě nám Doležal chybí. Je schopen vyhrávat hlavičkové souboje. Víc se pere, je silnější, oproti Mihálikovi, jsou typově odlišní. Musíme se s tím vyrovnat. Doležal nám bude tři týdny chybět. Byl na operaci s meniskem.“ Přiblížil fotbalové veřejnosti stav útočníka FK.

Proti Klokanům nastoupil ve druhém poločase také Zrel’ák: “Není ještě úplně připraven na celé utkání. Je to výborný fotbalista, útočník. Odehrál spoustu zápasů za slovenskou jedenadvacítku i za Slovan Bratislava. Dlouho ale nehrál, neabsolvoval celou přípravu. Trénovat s mužstvem začal někdy koncem ledna, takže je s námi asi měsíc.“ Popsal situaci tohoto forvarda.“ Zakončil své hodnocení domácí trenér.