Bohemka udržela další nulu a veze si bod

Klokani ustáli čtyřicet minut trvající přesilovku Zbrojovky.

Bohemka udržela další nulu a veze si bod

Trenér Koubek pro utkání v moravské metropoli provedl v základní sestavě oproti poslednímu výjezdu do Jablonce hned několik změn. Do obrany se vrátil po zranění kapitán Krch a v ofenzivním složení týmu dostali důvěru Berger s Markovičem. Na druhé straně začal na lavičce mimo jiné nejlepší střelec soupeře Michal Škoda.

Hned zkraje zápasu se do šance dostal domácí Řezníček, ovšem v jeho příležitosti ho skvěle vychytal Fryšták. Domácí fanoušci se začali radovat v patnácté minutě, když Řezníček dostal míč za Fryštákovy záda, ovšem rozhodčí pro ofsajd branku neuznal.

Po osmnácti minutách se do příležitosti dostali i Klokani. Hubínek perfektně přečetl rychlou Melichárkovu rozehrávku po standardní situaci a brankářův výhoz si zpracoval, ze strany se uvolnil do středu hřiště, ale jeho střela bohužel nebyla nebezpečná.

Těžká rána přišla pro Bohemku dvě minuty před koncem první půle. Berger viděl od rozhodčího Pechance velmi přísnou druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabiny. Před Klokany tak byl těžký úkol v podobě pětačtyřicetiminutového oslabení.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905
Do druhé půle přišel vyztužit obrannou řadu Šmíd, který vystřídal Lutse. Hráči v zelenobílém ovšem ukázali, že mají chuť útočit i v deseti. Markovič získal na útočné polovině míč a společně s Hubínkem se vydal vstříc Melichárkovi. Zkusil to individuálně, ale ke střele se bohužel nedostal.

Na druhé straně se v 65. minutě objevil opět v obrovské příležitosti Řezníček a Fryšták všem dokázal, že důvěru trenéra má při zranění Berkovce oprávněnou. Krásným reflexivním zákrokem podržel Klokany při Řezníčkově hlavičce a poté i při dorážce Litsingiho. O tři minuty později si Fryšták poradil i se Zavadilovým přímým kopem.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905
V 77. minutě došlo ke srovnání počtu hráčů na hrací ploše. Tashchy viděl za skluz na Jindřiška oprávněně druhou žlutou kartu a šel ze hřiště. V 80. minutě stálo při Bohemce i štěstí, když se Litsingi po centru trefil do tyče Fryštákovy branky. Klokani závěrečnou snahu Zbrojovky ustáli, Fryšták vychytal třetí nulu v řadě a domů si svěřenci Miroslava Koubka odváží bod.