Klokani branku vstřelili, ale výhru si nepřipsali

Bohemka vedla od první minuty, nakonec však v derby nezvítězila.

Klokani branku vstřelili, ale výhru si nepřipsali

Do Ďolíčku přijela v poslední zimní neděli pražská Dukla. Trenér Miroslav Koubek vyslal na hřiště podobnou jedenáctku jako proti Plzni. Jen v brance nastoupil Berkovec a na postu stopera Šmíd. Před Klokany stál při posledním utkání před reprezentační pauzou jediný úkol, vstřelit branku a připsat si veledůležité tři body.

A Bohemka se do svého soupeře pustila od prvních vteřin. Hned po třiatřiceti sekundách už Zelenobílí vedli. Přihrávku před branku poslal Kuchta, ke které se díky svému důrazu ve vápně dostal Markovič a následně střelou k tyči rozjásal celý stadion – 1:0.

Po dvaceti minutách měli Klokani možnost své vedení navýšit. Havel si navedl míč na pravačku do středu hřiště, ale o kousek minul bližší tyč Radovy branky. Sedm minut před poločasovým hvizdem obral Juroška skluzem o míč na polovině hřiště Maška. Postupoval až na hranici šestnáctky, kde obelstil Dostála, ale jeho razantní pokus Berkovec nadvakrát zlikvidoval a udržel si čisté konto.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Nebyla to ovšem poslední šance hostů v prvním hracím dějství. Juroška pronikl do vápna, kde přihrával míč pod sebe před branku, ale Miloševičovu střelu skvělým zákrokem Berkovec reflexivně vyrazil k Tetourovi, který mohl vyrovnat, i proti jeho pokusu se brankář Bohemky představil v perfektním světle a míč za svá záda nepustil.

Svůj střelecký účet chtěl ve druhé půli rozšířit Markovič. Podařilo se mu obejít bránícího hráče, ale svůj pokus směřoval jen do náruče Rady. Poté už se však hosté z Julisky radovali. Bezpalec vystřelil pravačkou na domácí branku, ale ještě před Berkovcem stihl střelu patou jemně tečovat Holenda a ta doklouzala až do sítě - 1:1.

Olayinka mohl otočit zápas, když si zpracoval přihrávku do pohybu a střílel do prázdné branky, naštěstí minul o kousek pravou tyč. Co se ovšem nepovedlo Olayinkovi, to dokázal za chvíli Bezpalec. Po centru z rohového kopu se vyšplhal na přední tyči nejvýše a hlavičkou usměrnil míč do sítě – 1:2.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Klokani mohli ovšem čtyři minuty před koncem srovnat. Ve skrumáži před brankou Rady se ke střele dostal Bartek, ale jeho pokus byl sražen na roh. Klokani se snažili vytěžit z utkání alespoň bod, ani to se ovšem v závěru utkání po rohovém kopu nepodařilo.