Koubek: V úvodu jsme měli vytěžit další branku

Trenéři hodnotí nedělní derby.

Koubek: V úvodu jsme měli vytěžit další branku

Na pozápasové tiskové konferenci přišel jako první na řadu trenér FK Dukla Praha Jaroslav Hynek.

"My jsme se snažili připravit tým na nátlakovou hru soupeře," pravil o tom, jakou očekával taktiku od Klokanů: "Nakonec jsme ale zjistili, že se nám to moc nepodařilo, protože nám Bohemka hned v první minutě dala gól, čímž šla aktivita hodně pro ni. Asi 25 minut na nás vytvářela takový tlak, že jsme se vůbec nedostávali ke své hře," viděl režii zápasu v rukou Klokanů.

"Ale až na vstřelenou branku si domácí nic nevytvořili," otočil pan Hynek své povídání: "My ve třetí části prvního poločasu měli šance, předpokládali jsme, že Bohemce dojdou po těžkých zápasech v Brně a doma s Plzní síly, což se také potvrdilo. Dokázali jsme toho využít, byli jsme mnohem více přesnější a dali dvě krásné branky, které nám přinesly vítězství." Závěrem už pouze dodal: "Tou celkovou nebezpečností jsme si výhru zasloužili."

Druhým v pořadí byl kouč Klokanů Miroslav Koubek.

Ten se prakticky ve všem se svým souputníkem na trenérské lavičce shodl: "Začali jsme dobře, takových 25 až 30 minut jsme byli lepším mužstvem. Škoda, že jsme z této dobré hry nevytěžili alespoň ještě jednu branku, potom by to pro nás asi bylo příznivé," i v dalších aspektech utkání prakticky opakoval slova hostujícího trenéra: "Obával jsem se, že dnes můžeme zaplatit daň za středeční dohrávku s Plzní, což se stalo. To je moje jediné vysvětlení, proč jsme kolem té třicáté minuty začali být pozdě u druhých balonů a začali prohrávat osobní souboje."

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:2 (1:0)
"Věřili jsme, že v poločase načerpáme síly a bude to pokračovat dobrým způsobem," nicméně se jen potvrdilo výše zmíněné: "Ale ta pravděpodobně zvyšující se únava vyústila ve zbytečné ztráty míče - když jste unavený, odejde mozek a nedaří se herně. V přechodové fázi jsme měli strašně pokažených balonů."

Pan Koubek se zmínil i o hře soupeře: "Dostali jsme takové branky, jaké jsme dostali. Dukla si toho tolik nevytvořila, ale naše hra už nebyla dobrá," zakončil své povídání trenér Klokanů: "My jsme si ale za druhý poločas vytvořili už pouze závary po standardkách."