Výsledkový servis z 18. - 19. března

Jak se vedlo mládežníkům o minulém víkendu?

Výsledkový servis z 18. - 19. března

Devatenáctka si spravila chuť a po penaltové prohře zvítězila nad Sokolovem vysoko 6:1. Soutěž začala i mladším dorostencům. Oba týmy si připsali do tabulky tři body. A jak se vedlo starším žákům proti silnému Hradci? Statistiky a hodnocení ve článku níže.

U19
Bohemians Praha 1905 - FK Baník Sokolov 6:1 (3:0)
Branky: 21. Duong (Nátr), 26. Buneš (Nátr), 37. Kocourek (Nátr), 49. Hlinák (Nátr), 60. Kocourek (Lukeš), 66. Buneš (Nátr) - 90. Body.
Bohemians Praha 1905: Fiala - Jaroš, Lukeš, Václavík, Stojanovski (73. Pilát) - Gregor O., Nátr, Buneš (73. Begič) - Duong, Hlinák (63. Melíšek), Kocourek (68. Novotný).
Hodnocení trenéra Daniela Kordy: "Po vyrovnaných úvodních 10 minutách jsme si začali vytvářet brankové příležitosti a po dvou brankách, které jsme vstřelili, se naše hra uklidnila a z mnoha dalších šancí jsme ještě čtyři proměnili. V utkání jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě jsme zvítězili."

U17
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:1)

Branky: 9. Halgaš, 59. Daněk - 2. Procházka (Koubek), 49. Koubek (Peričevič), 60. Koubek (Jirsa).
ŽK: Vala D., Koubek, Osmančík.
Bohemians Praha 1905: Matoušek Š. - Vala D. (53. Jirsa), Matoušek M., Zeman V., Osmančík - Kuchař (65. Moltaš), Procházka, Krunert - Zoubek, Koubek (74. Majer), Jaroš (41. Peričevič).
Hodnocení trenéra Luďka Matouška: "Do utkání šli kluci s chutí. Celé utkání odmakali a po stránce bojovnosti se jim nedá nic vytknout. Směrem dopředu jsme se prosazovali a vytvořili jsme si celkem dost šancí. To už i přípravná utkání ukázala, že tam náš problém nebude. Máme rezervy ve hře dozadu, které se ukázaly i v utkání v Liberci. Ale není to jen obrannou čtveřicí, ale jde o bránění celého mužstva. Prostě máme na čem pracovat. Jinak utkání bylo vyrovnané a vyhrálo šťastnější mužstvo."

U16
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)

Branky: 30. Vitarigov (Štěpánek F.), 37. Nejeschleba (Vitarigov).
Bohemians Praha 1905: Hejda - Dostál, Marhoul, Šumilov, Dvořák - Vaněk, Topol, Nejeschleba - Vitarigov (72. Plíšek), Turek (56. Štěpánek J.), Štěpánek F. (66. Seniv).
Hodnocení trenéra Jakuba Fajfra: "K prvnímu mistrovskému utkání jarní části sezóny jsme nastoupili na UMT v Liberci. Úvod utkání nabídl nepřesnosti, po kterých se zejména domácí dostávali k příležitostem ke vstřelení branky. Nakonec se na úvodní branku čekalo více než půl hodiny. K naší radosti branka padla do domácí sítě, na zadní tyči se svým důrazem prosadil Vitarigov. Za pět minut jsme vedení navýšili, po přihrávce F. Štěpánka měl šanci Vitarigov, trefil brankáře, od kterého se míč odrazil k Nejeschlebovi a ten se nemýlil. Druhý poločas měli domácí převahu, my jsme však měli šance z rychlých protiútoků. Ani na jedné straně ale nakonec nedošlo k vsítění branky, a tak utkání skončilo 0:2. Jsme rádi, že jsme do jarní fáze vstoupili ziskem tří bodů, nicméně víme, že musíme nadále pracovat na zlepšení herního projevu."

U15
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 4:1 (2:1)
Branky: 17. Mareš, 23. Spizzirri (pen.), 49. Knap (Vott), 66. Matějka (Novák) - 32. Březák.
Bohemians Praha 1905: Kořének - Vott, Knap, Mareš, Spizzirri - Hollmotz (51. Sochor), Keller, Švestka, Kadlec - Novák, Vacek (61. Matějka).
Hodnocení trenéra Jakuba Haranta: "Jsem rád, že kluci navázali na dobrý výkon z minulého týdne na Spartě. Celý zápas byli dopředu hodně aktivní a do obrany velmi jistí. Odměnou za práci v zápase byla zasloužená výhra nad soupeřem z horní poloviny tabulky."

U14
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:2 (0:0)
Branky:
41. Kruml, 47. Zengler.
Bohemians Praha 1905:
Všetečka - Bareš, Janovský, Hodouš, Těšínský (36. Broda) - Lilling, Müller (50. Kohoutek), Hýsek (50. Muška) - Šimunič, Peterka, Bukovaz (36. Vaněk).
Hodnocení trenéra Martina Lillinga:
"Mladší žáci proti starším žákům, tak nějak vypadal zápas s Hradcem po celých 70 minut hry. Hosté byli mnohem důraznější a vyspělejší a to nejen somatotypy hráčů, ale i způsobem hry. Především ve středu hřiště a na naší levé straně jsme nebyli schopni v prvním poločase udržet míč a většina našich hráčů se snad osobních soubojů ani zúčastnit nechtěla. Což je ovšem na Šeberovské malé umělce základním předpokladem k tomu, aby mužstvo bylo úspěšné. I tak jsme poločas přežili bez obdržené branky. I když byl Hradec velmi nebezpečný po nakopávaných míčích za naší obranu, paradoxně jsme po poločasu dvě branky inkasovali v situacích, kdy jsme kontrovali míč na polovině soupeře. Místo zakončení nebo centru však přišla vždy naivní neadresná přihrávka, kterou soupeř potrestal rychlým brejkem a přesným zakončením. Tyto situace sice k mládežnickému fotbalu patří, ale my jich v posledních dvou zápasech vyrobili až přespříliš. Ještě horší je však to, že k ohrožení branky soupeře jsme se prakticky nedostali, nebo jen velmi málo. A to se musí do dalších zápasů změnit."