Pražské derby pro Bohemku

Junioři přehráli Duklu a vyhráli 3:2.

Pražské derby pro Bohemku

Do zápasu Juniorské ligy mohl trenér Hruška počítat s Nitrianským a Kabajevem, kteří přišli v rámci reprezentační přestávky z A týmu, stejně jako mladíci Blecha s Vaníčkem. Utkání začalo ovšem pro Klokany smolně. Již ve třetí minutě se dostala domácí Dukla do vedení, když se k míči dostal David Douděra, který nic nevymýšlel a povedenou ranou ze střední vzdálenosti jej poslal přesně k tyči.

Po třiceti minutách hry se dočkali hráči v zelenobílém vyrovnání, jenže jejich gólovou radost zastavil praporek pomezního rozhodčího, který odmával ofsajd. Za dvě minuty už se ale Klokani dočkali, a to skvělým způsobem. Milan Nitrianský se dostal k míči na pravé straně vápna, parádně se do něj opřel a balon nekompromisně zapadl do vzdálenější šibenice.

Domácí mohli záhy znovu vést, když si na centr naskočil Brabenec, ovšem Šrámek jeho prudkou hlavičku pohotově vyrazil. Bohemians byli v závěru herně lepší a nakonec se před koncem poločasu dostali do vedení. Přímý kop Nitrianského domácí obrana ještě odvrátila, ale míč se dostal k Filipu Blechovi, který napodobil svého spoluhráče a taktéž parádní ranou z pravé strany vápna zamířil naprosto přesně do horního rohu branky Dukly.

Druhý poločas byl zpočátku opatrný, ani jeden z celků si nevytvořil větší šanci. Vzrušení přišlo až po hodině hry, kdy domácí vybojovali penaltu, k níž se postavil Edis Šahini a prudkou střelou doprostřed branky vyrovnal na 2:2.

Poslední slovo však měli opět hosté, kteří se čtvrthodinu před koncem dostali znovu do vedení. Po nepřehledné situaci a rohovém kopu vyplaval míč na malém vápně u Bernarda, jenž doklepl balón do sítě. Klokani si svůj náskok v závěru již pohlídali a zvítězili v pražském derby 3:2. V současné době jim patří krásné čtvrté místo v tabulce.