Letos už potřetí s Boleslaví

Klokani se vydají pro body do města automobilů.

Letos už potřetí s Boleslaví

Už potřetí se v tomto roce utká Bohemka s Mladou Boleslaví. Nejdříve se tyto týmy utkaly v rámci semifinále zimní Tipsport ligy, když se z postupu a následného prvenství v turnaji radoval celek trenéra Svědíka. Poslední střetnutí mají fanoušci Bohemians jistě stále v živé paměti, před týdnem přijeli mladoboleslavští do Ďolíčku bojovat o postup do semifinále Mol Cupu, což se jim nakonec po penaltovém rozstřelu podařilo. Celková ligová bilance mluví v poměru 7 – 4 – 4 pro Středočechy. Proti modrobílým se však daří středopolaři Milanu Jiráskovi, jenž si ve třech ligových vzájemných utkáních připsal hned dvě branky a navrch také jednu nahrávku.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Mužstvo z města automobilů přivítalo v zimní pauze několik posil. Ze Slavie přestoupil Lukáš Železník, z Dynama Moskva přišel Ladislav Levin, formou hostování nabírá zkušenosti odchovanec pražské Sparty Jakub Nečas, stejnou formou transferu spolu s ním zavítal do kabiny ambiciózního celku i Patrizio Stronati z vídeňské Austrie. Příznivci zdejšího klubu se však museli smířit s odchody některých hráčů. Do konkurenčního Liberce odešel na přestup Ondřej Kúdela, přes celou republiku byl pak zapůjčen do Karviné Jan Kalabiška, za Votroky z Hradce Králové nastupuje Lukáš Hůlka, z Ďolíčku se pak vrátil Antonín Křapka, aby obratem zamířil do druholigových Pardubic.

Z aktuálního kádru nebude k dispozici Martinu Svědíkovi kvůli zraněním Jakub Rada, Tomáš Fabián a Jan Šeda. Petr Mareš si bude odpykávat trest za čtyři žluté karty.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Trenér Martin Hašek vidí příštího soupeře svého týmu takto: “Jde o ambiciózní mužstvo, které se dlouhodobě snaží prorazit do té nejužší špičky, kterou tvoří Sparta, Slavia, Plzeň, což se ji zatím nepovedlo. Mají dobré ekonomické i tréninkové zázemí. Už před sezónou se dá počítat s tím, že se budou pohybovat v horních patrech tabulky. Někdy se jim to daří lépe, jindy zase hůře.

Kouč Bohemians vidí i silné stránky soupeře: “V týmu mají několik nadstandardních hráčů, kteří dokážou převrátit výsledek ve prospěch svého týmu, v útoku hraje vysoký Magera, pak také Chramosta, ve středu pole poté nastupuje Matějovský. To jsou hráči, kteří disponují touto schopností.

Mašek, Hašek, Jindřišek, Krch, Šmíd, Buchta, Dostál se ocitají pod hrozbou čtvrté žluté karty a následné pauzy: “Vnímám to. Většinou to v jarní části ligy přijde, že karetní ohrožení sužuje více hráčů. Je ale pozitivní, že mají všichni tři karty a ne sedm. Kdyby pak dostali osmou a tři týdny by nehráli zápas, bylo by to horší. Je mi jasné, že všichni nedohrají sezónu se třemi kartami, ale bylo by dobré, kdyby ji dostávali po jednom, abychom se nedostali do situace, že nám vypadne naráz více hráčů ze základní sestavy.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1 (3:4pen).
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1 (3:4pen).
Zelenobílí mají za sebou dobře zvládnuté utkání s Jihlavou po herní i výsledkové stránce. Teď je ovšem čeká soupeř, který se nachází na jiných pozicích v tabulce. “Ze sobotního zápasu vycházet můžeme. Ale nejsme roboti, kteří jsou naprogramováni na určitý výkon a ten také předvedou. Budeme chtít předvést to, co v posledním zápase. Uvidíme, jestli to bude na Boleslav stačit. Individuální výkon je jedna věc, ale ten týmový vždycky přidá něco navíc.

Ještě před nástupem do trenérského křesla měl možnost vidět z pohledu diváka pohárové klání s Boleslaví: “Byl to vyrovnaný zápas, který mohly oba týmy rozhodnout už v základní hrací době. Pomoci nám určitě může.

Jako hlavní arbitr bude zápas řídit Zbyněk Proske. Na čarách mu budou asistovat Radek Kotík s Michalem Křížem. Mezi střídačkami bude na chod utkání v pozici čtvrtého sudího dohlížet Ondřej Berka. Samotný zápas začíná v 17:30 pod dohledem kamer O2 TV Sport. Vstupenka do sektoru hostí přijde fanouška na 120 Kč.