Trenér Hašek: Hráčům za výkon poděkuji

Oba trenéři hodnotí sobotní zápas.

Trenér Hašek: Hráčům za výkon poděkuji

Jako první dorazil do tiskového centra zhodnotit utkání hostující trenér Martin Hašek.

“Šli jsme do zápasu s úmyslem hrát maximálně aktivně. Věřili jsme, že pokud se nám to podaří po týmové i individuální stránce a k tomu organizovaně, tak máme slušné vyhlídky, abychom bodovali, nejlépe tříbodově," prozradil cíle kouč Klokanů.

Bohemce se dařilo plnit pokyny, ale přišel zádrhel: “Přibrzdila nás inkasovaná branka. O poločasové pauze jsme řešili, že prohráváme, byť šance ke vstřelení branky přicházely z naší strany, hovořilo pro nás i držení míče. Řekli jsme si, co nám dělalo trochu problémy, pokud bychom si udrželi aktivitu, že naše šance přijdou a následovaly by pak i branky.“

Slova trenéra se potvrdila: “Shodou okolností přišel gól z rohového kopu, stejně jako u soupeře. Ve druhém poločase byla naše aktivita ještě výraznější než v první půli. Posledních deset minut ještě několik příležitostí přibývalo, vygradovalo to penaltou, což považuji za vyústění snahy našich hráčů směrem dopředu."

"Bez ohledu na probíhající minuty zápasu jsme dělali všechno pro získání tří bodů. Z toho mám velmi dobrý pocit, naplňuje mě to hrdostí na hráče. Zároveň však cítím trochu smutku, že jsme náš výkon nepřetavili v tříbodový zisk,“ vyprávěl příjemné pocity.

"Že hráči nebyli odměněni za výkon třemi body, to je prostě sport. Má to dvě roviny. Jedna se týká výkonu, jak k tomu tým přistoupil a plnil zadané úkoly. Je to na velkou pochvalu,“ podotknul lodivod Bohemians. “Ta druhá už je o výsledku, tam jsme samozřejmě měli navíc, než jsme získali. Musíme to brát s respektem a pokorou. Dali jsme jen jeden gól,“ doplnil.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
V obou zápasech pod trenérem Haškem d
ošlo k návratu rozestavení se čtyřmi obránci: “Abychom byli úplně přesní, tak už za trenéra Koubka hrála Bohemka pohárový zápas se čtyřmi obránci. Veřejnost tomu může říkat, že jsme to změnili. Já bych spíše mluvil o navázání na změnu, kterou už provedl Miroslav Koubek.“

Několik minut po něm zavítal za novináři i domácí kouč Martin Svědík.
Ten podle očekávání nebyl spokojen: “Bohužel musím přiznat, že musíme být za bod rádi. Mužstvo Bohemky bylo po celý zápas lepší, zejména v kombinaci, pohybu."

"My se do kombinací ani dostat nemohli, protože výkon našich ofenzivních hráčů neměl takové parametry, abychom rozvinuli nějakou akci. Pokud jsme se někam dostali, tak pouze díky nákopům na Mageru, který vyhrával souboje a my se dostávali k odraženým míčům,“ ukázal na jedinou ofenzivní věc Boleslavi.

I nadále vyjmenovával nedostatky ve hře svých svěřenců: "Když jsme přetočili těžiště hry, což se dělo v prvním poločase hlavně ze strany Fleišmana, tak ty centry nenacházely adresáta.“

“Abychom se dopracovali do takové kombinace jako Klokani, tak kvůli tomu, že nám nepracovali krajní i středoví záložníci se to ani nemohlo povést. Laciné ztráty na pouhém metru náš výkon degraduje,“ vyjmenovával příčiny hry domácích.

Leckdo si možná všiml, že se na nominační listinu nevešel útočník Chramosta: “Jsou za tím výkonnostní důvody. Honza nám neodehrál dobře některé zápasy, v poháru na Bohemce to bylo vyvrcholení. Teď se hledá.“