Poprvé pod trenérem Haškem bez bodu

Zlín si z Ďolíčku odvezl dvougólové vítězství.

Poprvé pod trenérem Haškem bez bodu

Klokani nastoupili do utkání se změnou na hrotu, kde se po několika zápasech znovu objevil Markovič. Na lavičce konečně dostali šanci i mladíci Blecha s Vaníčkem.

Domácí vstoupili do duelu dosti nešťastně. Po sedmi minutách hry musel zasahovat Berkovec proti tutové šanci Kopečného, o malou chvíli později zase Havel odkopl na roh nebezpečnou střelu Hnaníčka.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Po minutách třinácti už ale bylo zle. Dostál poslal malou domů brankáři Berkovcovi, jeho pas ale vystihl Kopečný, jenž se už řítil sám proti vyběhnutému brankáři. Toho si obhodil a zahnal se možná až příliš do strany, nezazmatkoval však a povedenou technickou střelou přehodil do prázdné brány všechny obránce, kteří se stihli vrátit.

Za chvilku mohl stav srovnat Havel, nicméně sám před brankářem ani nadvakrát nedokázal protlačit balón do sítě. Do konce poločasu už vážnější příležitost k vidění nebyla. Za zmínku stojí možná maximálně Markovičova střela z otočky, s tou ale Švenger neměl sebemenší problém, mířila přímo na něho.

Do druhé půle naskočil do útoku místo Markoviče Kuchta a v bráně zastoupil Fryšták Berkovce, který se cítil otřesen po srážce s Traorém. Bohemka se zvedla a vytvořila si několik možností ke skórování. V té první se ocitl Mašek, ale v pádu nezvládl pořádně zakončit, což se nevyvedlo ani dorážejícímu Haškovi.

Po hodině hry našel při pěkné kombinaci Luts na penaltovém puntíku Maška, jenž však ve vyložené šanci trefil pouze břevno. Trenér Hašek se poté pokusil rozhýbat ofenzivu Bergerem, který šel na hřiště právě místo Lutse.
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)


I nadále si Klokani vytvořili ještě několik příležitostí. Buchta ale po rohovém kopu hlavičkoval nad bránu. V úplném závěru se k zakončení protlačil ve vápně Berger a následně byl stažen obráncem, nicméně rozhodčí Pechanec očividnou penaltu nenařídil.

Bohemka přesunula všechny síly do útoku, načež se do otevřené obrany v nastaveném čase vřítil Vukadinovič. Ten se ale dostal až moc do úhlu, tudíž oslovil zpětnou přihrávkou Bartolomea, jenž do poloprázdné brány vsítil svou první ligovou branku a uzavřel tak dnešní zápas.