Trenér Hašek: Nebyli jsme kompaktní

Martin Hašek a Jindřich Trpišovský hodnotí pondělní duel.

Trenér Hašek: Nebyli jsme kompaktní

Jako první se na tiskovou konferenci dostavil hostující kouč Martin Hašek.

“Naše očekávání od zápasu byla pochopitelně jiná. Chtěli jsme se prezentovat kompaktním, pracovitým výkonem. Kompaktnost nám bohužel chyběla,“
nastínil předpoklady Klokanů. “Na nás to mělo destruktivní vliv, protože jsem tam neviděl nic z toho, co se učíme hrát," dal najevo svou nespokojenost.

"Pomalu jsme přepínali do obrany, malá nabídka po zisku míče do mezihry. Hráči spíše utíkali zády od toho, kdo měl míč. Držitel balónu neměl snahu hrát po zemi, hledal sice průnikovými přihrávkami, ale řešením byly dlouhé nepřesné, špatně načasované věci," našel příčiny rozhozené hry Bohemians.

Poukázal i na plány do druhého poločasu: “Šli jsme do toho s myšlenkou nedostat gól, aby to neskončilo nějakým debaklem, který by nás mohl psychicky srazit do dalších kol. A potom se také vrátit k plánované hře a vrátit si alespoň část ztraceného sebevědomí, myslím si, že se nám to celou druhou půli dařilo."

Po poslední brance opustili příznivci Bohemians svůj sektor: “Když jedete sto kilometrů fandit a tým dostane čtyřku, tak z toho nejste nadšený. To považuji za standardní chování fanouška prožívající zklamání.“

"Mužstva, která se pohybují okolo nás, v tomto kole, kromě Jihlavy, nebodovala. V tabulce pravdy to nemá žádný dopad. Situaci vnímám stejně jako před uplynulým kolem, jen je odehrán o jeden zápas více,“ přiblížil svůj pohled na tabulku.

O pár minut později přišel do tiskového centra zhodnotit zápas i domácí lodivod Jindřich Trpišovský.

“Za vítězství jsme šťastní, podařilo se nám dát hodně branek, vůbec nejvíce v této sezóně. Nepamatuji si, kdy jsme naposledy dali doma tolik gólů," vyjadřoval spokojeně.

Zápas ovšem neoznačoval za snadný pro své hráče: "Tříbodový zisk se ale nerodil úplně lehce. Na Bohemku se nehraje jednoduše, ač nemá tolik bodů. Je to hodně běhavé mužstvo, měli jsme starosti s jejich rychlými brejky, když to nahazovali za obranu."

"Nám hodně pomohla první branka, kdy jsme přenesli hru a dali pěkný gól. Pak nám to tam napadalo, byli jsme v prvním poločase produktivní. Z prvních čtyř možností vyústily tři branky," viděl rozhodující faktory střetnutí.

"Takovou kaňkou na tom zápase je nepřesvědčivá druhá půle. Měli jsme šance, rychlé protiútoky, ale dlouho se nám nedařilo je proměnit. Navíc měla Bohemka dvě dobré příležitosti a gól z penalty to ve finále trochu zkazil,“ poukázal i na drobné negativum Slovanu.