Jirásek: Tento tým na ligu má!

Derby popisuje Milan Jirásek.

Jirásek: Tento tým na ligu má!

Své pocity z bitvy o Vršovice, kde byla hlavním partnerem společnost Fortuna, sděluje navrátilec do základní jedenáctky Milan Jirásek. Jeho názor na pokutový kop, momentální situaci týmu a další aspekty okolo záložníka Klokanů v rozhovoru.

Po faulu na tvou osobu byl nařízen pokutový kop. Jak se zrodila celá akce?
Hodili jsme dlouhý aut, dostal jsem se za Hušbauera do vápna, který mě neobsadil. Byl jsem sice od míče dále, ale viděl jsem, že Frydrych jde do toho na dlouhou nohu a má ji vysoko. I když jsem věděl, že bych si ten míč nestihl přebrat pod kontrolu, tak jsem tam strčil hlavu, abych to zahrál alespoň takto. On mě trefil špunty do hlavy, takže podle mě jasná penalta.

Kouč Hašek určil určitou skupinku hráčů na zahrávání penalt. Byl jsi mezi nimi?
Ani jsem se nekoukal, kdo je tam napsaný. Miroslav Markovič se na to asi cítil a věřil si, navíc ji proměnil, takže bych to ani nějak neřešil. Já byl stejně po celou dobu situace mimo hrací plochu, tudíž jsem nad tím ani nepřemýšlel.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 1:3 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 1:3 (1:1)
Poprvé pod trenérem Haškem jsi nastoupil v základní sestavě.
Když člověk neodehraje dva, tři zápasy, tak je to vždycky trochu složitější. S trenérem jsme se o tom bavili už v průběhu celého týdne. V hlavě nebyl problém, snažil jsem se na to připravit i fyzicky, abych to utkání zvládl a myslím, že jsem fyzicky nestrádal.

Měli jsme i možnost připravit Slavii o titul.
Vůči našemu postavení v ligové tabulce jsme samozřejmě chtěli udělat body. Zápasy se Slavií jsou vždycky speciální, v těchto bitvách hraje každý na hranici svých možností. Pro nás je škoda, že když už se nám podařilo za nepříznivého stavu vyrovnat, tak jsme si nechali dát ve druhém poločase branku. A to už nás asi trochu poslalo dolů, náš plán byl nabouraný, potom to bylo složité a moc nás to mrzí, protože jsme si chtěli psychicky pomoci do dalších bojů. Bohužel se to nepovedlo a teď už nám nezbývá nic jiného, než něco uhrát v Teplicích a následně doma zvítězit.

Tým ovšem nespornou kvalitou disponuje.
To bezpochyby. Dokazovali jsme to nejen v podzimní části, ale i v té jarní. S týmy, které se řadí do té české ligové špičky, na Spartě, doma s Plzní, jsme předvedli dobré výkony a ty zápasy byly na pohled pro fanoušky zajímavé. Nepadají nám tam góly, my se na jedinou branku nadřeme, pak jednoduše inkasujeme. Nejsme schopni proměnit šance v bodový zisk. V naší aktuální situaci se už nehraje na nějakou krásu, ale zejména prostě ty bodové zisky jakýmkoliv způsobem urvat.