I přes dobrý výkon jedeme z Teplic bez bodů

Zápas rozhodla jediná standardní situace.

I přes dobrý výkon jedeme z Teplic bez bodů

Klokani jeli k poslednímu zápasu sedmadvacátého kola do Teplic. Martin Hašek nemohl pro utkání počítat s vykartovaným Šmídem, ale naopak se do týmu vrátil útočník Kabajev. Nastoupit nemohl ani stále nedoléčený Krch s Berkovcem a Lutsem. Do základní jedenáctky se vrátil Havel a na pravý kraj zálohy poté Bartek. Ve stoperské dvojici nastoupil vedle Buchty univerzál Švec.

Bohemka byla od úvodních minut aktivnější. Po autovém vhazování si Kabajev narazil míč s Maškem, ruský forvard se poté dostal ke střele, ale míč letěl nad branku. Domácí odpověděli nepřesnou hlavičkou Filla po centru Vondráška. Ještě v první desetiminutovce dokázali domácí jednou ohrozit branku Fryštáka. Kučera z přímého kopu střílel přímo na bránu, ale brankář Bohemky dokázal míč i přes menší trable vyrazit za hranici šestnáctky na nohu Šušnjara, který z první vystřelil, ovšem Fryšták se znovu vyznamenal a nepustil ho za svá záda. Na dlouhou přihrávku na Červenku si vyběhl mimo pokutové území opět Fryšták a s pomocí Švece dostal míč do bezpečí.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Před uplynutím půlhodiny hry odcentroval Hyčka do šestnáctky Klokanů, ale Červenka mířil hlavou mimo tři tyče. Po třiceti minutách měla Bohemka velkou šanci ke skórování. Hašek vybojoval míč u autové čáry a jemnou přihrávkou vybídl Kabajeva ke změně stavu utkání, ale těsně před ním ukopl Vondrášek míč do bezpečí.

Po chvíli se radoval po dalším centru ze vstřeleného gólu Fillo, ale ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Pak se ovšem ke slovu dostal Krob, který zahrával rohový kop Teplic, na jeho vzdušnou přihrávku si naskočil Jeřábek a na rohu malého vápna umístil hlavou míč do sítě, čímž zajistil domácím poločasové vedení – 1:0.

Ve druhém poločase se diváci krom několika prvních ostřejších zákroků za cenu žlutých karet dočkali příležitosti před skončením hodiny hry. Odražený míč Fryštákem po Krobově rohovém kopu ale napálil Hyčka mimo branku.

K dalekonosné střele se poté na druhé straně rozhodl Jirásek, ač tento pokus letěl slibně, nakonec Grigar míč lehkým plácnutím posunul mimo svou svatyni. Klokani se hnali do ofenzivy a snažili se smazat jednobrankové manko, ovšem tepličtí postavili před brankou hradbu a vyráželi do rychlých protiútoků. Jeden z nich mohl využít Krob, ale jeho střela se od břevna odrazila na roh.

Na poslední dva rohové kopy přiběhl do vápna své spoluhráče podpořit i gólman Fryšták, ale ani v těchto případech míč za zády Grigara neskončil. Klokani po vyrovnaném utkání odjeli do Prahy bez bodů.