Hašek: I přes porážku jsme podali dobrý výkon

Na pozápasové tiskové konferenci se sešli trenéři Daniel Šmejkal a Martin Hašek.

Hašek: I přes porážku jsme podali dobrý výkon

Svůj pohled na utkání přednesl trenér FK Teplice Daniel Šmejkal.

"Musím říct, že jsme spokojení, protože jsme očekávali velmi těžké utkání, což se potvrdilo. V prvním poločase jsme nehráli špatně, byli jsme trpěliví a dokázali se prosadit ze standardní situace. Ve druhém poločase se domnívám, že do pětapadesáté minuty to bylo fajn, pak trochu převzal otěže zápasu soupeř. My jsme si vytvořili několik brejkových situací, které jsme nedokázali vyřešit, tak nás soupeř začal přehrávat. Ale až na ten hektický závěr jsme soupeře do žádné vyloženější šance nepustili a výsledek si pohlídali. Potvrdilo se, jak jsou tahle utkání těžká, a já jsem rád, že jsme to zvládli."

Řada přišla samozřejmě i na kouče Bohemians Praha 1905 Martina Haška.

Ten začal humorným úvodem směrem k novinářům: "Dobrý den, jsem váš, pojďte do mě."
Poté už se ale jal vyprávět o právě skončeném střetnutí: "Utkání se soupeřem, který hraje na jaře ve velmi dobré formě a stále bojuje o postup do evropských pohárů. Pokud se nemýlím, tak prohrál na jaře akorát utkání na Slavii," což se trenér Klokanů nespletl, Teplice si na jaře připsaly sedm výher, čtyři remízy a jen jedinou porážku.

"My máme úplně jiné starosti. Soustředili jsme se na to, abychom byli dobře organizovaní, abychom podali pracovitý a poctivý výkon. Samozřejmě jsme sem jeli s tím, že chceme zvítězit. Ale zároveň víme, že jsme za celou sezónu vyhráli venku jen jeden zápas, což bylo na podzim v Jihlavě. Zároveň cítíme, že klíčové bude utkání s Karvinou. Věděli jsme, že pokud bychom dnes neuspěli, tak alespoň chceme mít dobrý pocit z výkonu, abychom mohli dobře nastoupit do dalšího utkání, což se nám podařilo."
"V první půli jsme tahali za kratší konec, kdy to domácí překlopili na svou stranu díky standardní situaci." Načež pokračoval zhodnocením samotné branky: "Samozřejmě tam nějaké chyby v bránění najdeme, ale když se podíváte, jak přesně to Krob posadil Jeřábkovi na hlavu a v jakém byl Jeřábek náběhu, tak uvidíte, že to bylo asi hodně těžko bránitelné."

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
"Do druhého poločasu jsme si ještě doplnili nějaké věci, jak chceme hrát. Myslím, že druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší než první, vypracovali jsme si i územní převahu. Udělali jsme změny, kdy jsme tam poslali druhého útočníka. Následně jsme tam poslali Bergera, jehož ofenzivní kvality jsou mnohem větší než defenzivní, proto tam šel za defenzivního záložníka. Na úplném konci jsme to stáhli na tři obránce, kdy jsme vystřídali stopera, posílali navíc brankáře na standardní situace až do vápna. Doufali jsme, že se to na konci podaří zvrátit na naši stranu, i když to bylo za cenu rizika, kdy domácí mohli chodit do brejku. Když to ale zhodnotím celkově, tak šlo o vyrovnaný zápas, kdy domácí dokázali skvěle využít standardní situace, jinak bych to tak rozdílně neviděl."

Po vyčerpávající řeči pana Haška přišly na řadu i dotazy z řad novinářů. První se týkal toho, jestli má kouč Klokanů nějaký speciální recept pro vybuzení hráčů k výkonům do posledních kol. "Problém není v tom smyslu, že by jim chyběla motivace. Všichni chtějí rozhodně i příští rok působit v nejvyšší soutěži. Spíš je třeba dobře zapracovat s hráči v tom směru, aby naopak přehnaná motivace nebyla kontraproduktivní. Řešit situace v klidu a s nadhledem. Musíme ten tlak vnímat tak, aby byl přiměřený, abychom díky němu z nás dostali to nejlepší, co v nás je."

Další a zároveň poslední otázka směřovala k tomu, že při rozhovorech bezprostředně po utkání působil Martin Hašek ml. velmi pozitivně i přes utrženou porážku. "Každý hráč je jiný. Někdo se může kabonit, může být naštvaný, nadávat, řezat do stolu, ale věřte mi, že ten bodový rozdíl mezi soupeři bude pořád stejný. Tudíž to negativno v ničem nepomůže. Myslím si tedy, že je lepší zůstat pozitivní a mít odstup od té situace, zachovat si chladnou hlavu, protože jen tak se dá uvažovat racionálně. V tuto chvíli kdybych začal podléhat emocím, tak bych přestal být funkční pro tým, přestal být efektivní a mohl bych začít dělat chyby."