Bohemka se zachránila!

Branky Kabajeva a Dostála přinesly tři body.

Bohemka se zachránila!

Do zápasu proti Karviné vyrukoval kouč Martin Hašek s několika změnami a změnou rozestavení. Ve stoperské dvojici nastoupili Krch se Šmídem. Ve středu zálohy operovali Hašek se Švecem a kraje záložní řady zaujal Berger a Bartek. V útočné dvojici nastoupil vedle Kabajeva mladý Kuchta.

Ovšem byla to Karviná, která mohla od úvodu vést. Rohový kop zahrával Budínský, míč se dostal na nohu Wágnera, ovšem jeho slabou střelu doprostřed branky Fryšták vyrazil a Kuchta poté odkopl balón pryč.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
O pět minut později však centroval ze standardní situace Berger, jeho pas karvinští odvrátili, ale míč z poloviny hřiště vrátil do hloučku hráčů Dostál, na hranici vápna ho ještě za sebe prodloužil Kuchta na Kabajeva a ten už dostal míč až do sítě – 1:0.

A ještě v první půlhodině hry mohla Bohemka vést o dvě branky. Střelu Havla zblokovali obránci Karviné jen k nohám Kabajeva, jenž si zpracoval míč a následně ho dostal do sítě. Franěk ale branku neuznal pro hraní rukou ruského útočníka.

Bohemka ale udeřila před poločasem podruhé. Kuchta se probíjel k brance, když ho na hranici velkého vápna fauloval Budínský. K exekuci přímého kopu se postavil obránce Dostál a krásně zakroutil míč na zadní tyč – 2:0.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná
A to ještě nebylo vše v první půli. Bartek přihrál pod sebe od brankové čáry, Kuchta sice míč netrefil, ale za ním stál ještě Hašek, jehož rána mířila doprostřed branky, kterou Laštůvka vyrazil a Kabajev už zakončit nedokázal.

Zkraje druhého poločasu nedosáhl na přihrávku do vápna Bartek, za ním se nacházel i Berger, ale jeho zakončení levou nohou obránci Karviné ztečovali na rohový kop. V posledních minutách ještě trefil Panák hlavou po centru z pravé strany břevno, ale defenziva Bohemky dokázala i tuto situaci dobře vyřešit.

Bohemka si celý druhý poločas výsledek hlídala a po závěrečném hvizdu sudího Fraňka mohla díky shodě ostatních výsledků slavit záchranu v soutěži!