Sezona skončila podobně, jako začala

Ani napodruhé v soutěžním ročníku Klokani na Votroky nevyzráli.

Sezona skončila podobně, jako začala

Ač by se mohlo zdát, že už o nic nejde, i tak Klokani vyjeli k poslednímu ligovému duelu v sestavě, která nenaznačovala šetření nejvytěžovanějších hráčů. Jen oproti standardu se na lavičce náhradníků objevili Blecha a Bernardo a pravý kraj obrany si vzal na starost Bartek. Pro toho to musel dnes být o to větší zápas, jelikož nastoupil poprvé v lize s kapitánskou páskou.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
Jako první v utkání zahrozili hosté, kdy se ve vápně výborně uvolnil Pázler. Jeho střelu však na poslední chvíli zblokoval ve skluzu Šmíd. V sedmnácté minutě měli vyloženou šanci i Klokani, Havel ale v malém vápně nedokázal hlavou usměrnit míč do brány.

Vzrušení přišlo po půlhodině hry, Martan se pěkně probil do vápna a po souboji s obráncem Bohemky upadl na zem. Vše skončilo pouze žlutým karetním trestem pro hradeckého hráče za nafilmovaný pád.

Ve zbytku první půle byli Zelenobílí mnohem aktivnější a neustále obléhali pokutové území domácích. I přes neutuchající snahu ale vážněji ohrozit bránu nedokázali.

Do druhého poločasu naskočil na hrot útoku místo Kabajeva Kuchta. To ale zásadnější změnu v průběhu hry nepřineslo. I nadále byla Bohemka mírně aktivnějším týmem, na vyložené příležitosti se však čekalo marně.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
Po hodině hry si připsal první ligový start záložník Blecha, deset minut po něm taktéž poprvé nastoupil Brazilec Bernardo. Přesto byla hra k vidění především okolo středu hrací plochy, když tu náhle vyplavala ojedinělá akce domácích. Po skrumáži v pokutovém území jemně trkl do míče Čech a svou první ligovou trefou zajistil Hradci Králové vedení.

Ve zbývajícím čase ještě na hodnou chvíli Klokani zamkli soupeře v jeho vápně, nicméně jejich snaha se nesetkala s efektivitou. Po tříminutovém nastavení byl zápas ukončen a sezóna pro Klokany skončila podobně, jako začala - prohrou s hradeckými Votroky.