Na dětský den dorazilo několik set dětí

Děti z okolních škol a školek dorazily v úterý do Ďolíčku.

Na dětský den dorazilo několik set dětí

Dětský den v Ďolíčku měl obrovský úspěch. V úterý dopoledne na stadion ve Vršovicích dorazilo několik set dětí z okolních středních, základních i mateřských škol a dětských domovů. Odpoledne poté dorazily do Ďolíčku i celé družiny. Akce spojená s Memoriálem Lukáše Přibyla přitáhla na stadion Bohemky přes šest stovek dětí, byla to tedy jedna z nejvíce úspěšných akcí za poslední roky.

Hned od jedenácti hodin začaly do Ďolíčku proudit davy dětí s učitelkami. Starší z nich si vyzkoušeli střelnici, zašli k Playstation stánku a k fotbálku na ochozu stadionu před fanshopem. Mladší si nechali pomalovat obličej a ochutnali cukrovou vatu. Snad nikdo nevynechal fotbalovou klec uprostřed náměstíčka, na rohu hřišti byl poté připraven fotbalový radar, skákací hrad a posléze i zorbing fotbal. Po autogramiádě známých osobností a Memoriálu Lukáše Přibyla proběhlo na pódiu i vystoupení divadelní skupiny Strašilka.

Samotný zápas byl taktéž velmi atraktivní. Proti sobě se postavily týmy Real Top Praha a Los Hokejos. V Ďolíčku se na trávníku proběhli například Jakub Voráček, Radek Šírl, Michael Frolík, Tomáš Ujfaluši, Vojtěch Dyk, Ondřej Pavelec, David Pastrňák, Daniel Pudil, Radek Sňozík, Jiří Tlustý, Marek Nikl či Pavel Hoftych. Zápas byl ve 33. minutě přerušen minutou potlesku, kdy se zavzpomínalo na zesnulého Lukáše Přibyla.

Utkání bylo bohaté na branky, když byli všichni návštěvníci svědci dvanácti branek a zápas nakonec skončil divokou remízou 6:6. Za Real Top Praha se trefili Vlastimil Vidlička, Ladislav Hampl, Daniel Pudil a třikrát Romand Bednář. Za Los Hokejos dvakrát Luděk Zelenka a Michael Frolík a po jedné brance Erich Brabec s Jakubem Voráčkem.

Všem dětem, učitelkám, vychovatelkám, fanouškům a dalším návštěvníkům děkujeme za účast a věříme, že jste si všichni dětský den s memoriálem užili. V neposlední řadě děkujeme i Městské části Praha 10, díky jejíž podpoře mohl Dětský den proběhnout.