Harant: Kluci chytli formu a bylo těžké je porazit

Jak hodnotí trenér kategorie U15 jarní část sezony?

Harant: Kluci chytli formu a bylo těžké je porazit

Virtuální Ďolíček přináší rozhovory s mládežnickými trenéry. Další fotbalový ročník je za námi a nás zajímá především jarní část sezony. Vyzpovídali jsme proto všechny mládežnické trenéry od starších žáků až po nejstarší dorosteneckou kategorii, u které jsme zaznamenali důležitý úspěch v podobě postupu zpět mezi dorosteneckou elitu. Jak viděl právě skončené jaro trenér kategorie U15 a šéftrenér dorosteneckých kategorií Jakub Harant?

Jak probíhala jarní část sezony?
Na jaře nám zbývalo dohrát čtyři zápasy dvoukolové soutěže ligy žáků skupiny A. Potom byla tabulka rozdělena na dvě poloviny. Jelikož jsme skončili na sedmém místě, čekala nás skupina o 7. - 12. místo, kde jsme odehráli deset zápasů. Myslím, že s jarní částí můžeme být spokojeni. Až na pár výkyvů kluci na trénincích a zápasech pracovali velmi dobře.

S čím jsi spokojený a co bys rád do budoucna zlepšil?
Jsem spokojený s chutí kluků do tréninku, jejich fyzickou připraveností a týmovou hrou. Nedostatky vidím především v individuálních činnostech a dovednostech hráčů.

Na jaký zápas budeš nejvíce vzpomínat?
Zápas v Plzni. Výhra 7:1. Kluci byli v ten den až příliš dobří.

Jak bys porovnal podzimní a jarní část sezony?
Myslím, že na jaře se tým zlepšil v ofenzivní fázi. Počet šancí a gólů byl na jaře výrazně vyšší než na podzim.

Nebylo zklamáním konečné umístění v tabulce a tudíž postup do druhé skupiny o 7. - 12. místo?
Není. Myslím, že zápasy se spodní šestkou momentálně klukům daly víc. Další konfrontace s nejlepšími přijde v dorosteneckých soutěžích.

Navíc v nadstavbové části pouze jedna porážka po penaltách a jedna prohra v základní hrací době...
I výsledkově to vypadá pěkně. Sázku o první místo v nadstavbové části kluci s přehledem vyhráli, mně tedy nezbývá než dodat výhru (smích).

Jaká část sezony byla nejzajímavější, či nejpovedenější?
Nejpovedenější jak výsledkově, tak herně byla určitě devítizápasová série výher. Kluci chytli formu a sebevědomí a bylo opravdu těžké je porazit. Nejzajímavější byl určitě turnaj v Německu na začátku června, kde se kluci konfrontovali s týmy jako Celtic Glasgow, Brondby Kodaň, Zvole, Arca Gdyně a podobně.

Kdo z kluků podával na jaře nadprůměrné výkony?
Oporou týmu je dlouhodobě brankářská dvojice Matějka, Kořének (oba dva mimochodem nyní jako náhradníci v české reprezentaci U16, pozn. red.). V obraně vyniká stoper a kapitán týmu Mareš, střední záloha většinou stála na štítech Švestka, Koutský. Výbornou formu na jaře chytla útočná trojice Novák, Vacek, Havránek.

Jak dlouhé budou mít kluci nyní volno? Kdy zase začnou s tréninkem?
Kluci skončili sezonu turnajem v Táboře 17. června. Přecházejí do dorostenecké kategorie a přípravu již začali nyní v pondělí 17. července v Praze.