Bohemka s Pardubicemi remizovala

I přes herní převahu se museli Klokani spokojit s nerozhodným výsledkem.

Bohemka s Pardubicemi remizovala

Bohemka se na sváteční středu střetla v dalším přípravném utkání v Uhříněvsi s druholigovými Pardubicemi. Od začátku nastoupil Jirásek ve středu pole, Bartek na levém kraji zálohy a Vaníček na pravém. Po drobném zranění se vrátil i stoper Hůlka, který se zařadil po boku Šmída a Dostál se mohl vrátit na pravý kraj obrany a šanci dostal i mladý brankář Kouba. Útočné duo utvořili Kuchta s Jeslínkem.

Úvod proběhl ve vzájemném oťukávání, ale postupem času byla aktivnější Bohemka. Fanoušci ovšem neviděli žádnou větší šanci. Pouze pěkný průnik Vaníčka, který pronikl přes dva bránící hráče, ale nabíhající Jeslínek byl v ofsajdovém postavení. Po chvíli zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Šmíd, ale mířil nad branku Knoblocha.

Poté se dostali k brance Bohemians i Pardubice a jejich snaha měla gólové vyústění. Pardubičtí rozehráli nakrátko přímý kop na Přibyla, který ještě zvládl z pravé strany přihrát pod sebe a na malém vápně se už Pavel Černý nemýlil a procpal míč přes Koubu do sítě – 0:1.

Po občerstvovací pauze vzala otěže zápasu do svých rukou opět Bohemka a mohla se radovat. Za obranu si naběhl Kuchta, jenž nacentroval před branku na Jeslínka, jehož hlavičku zvládl Knobloch vyrazit, ale Bartek si míč našel a stihl ho doklepnout do prázdné branky, čímž srovnal skóre utkání – 1:1.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Pět minut před poločasovým hvizdem mohl Bartek otočit stav zápasu. Na pěknou přihrávku za obranu si naběhl Kuchta, ale nedokázal se obtočit kolem bránících hráčů. Ovšem s rychlou pomocí přispěchal Bartek, přebral si míč a ve skluzu mířil do opuštěné branky, jeho pokusu scházela větší razance a vracející se Přibyl zvládl odkopnout míč pryč. První půli uzavřela pohledná kombinace, když Bartek dostal míč do vápna na Kuchtu, který se protáhl kolem obránce, ale na jeho přihrávku před branku nikdo nedosáhl a míč doskákal za autovou čáru.

Do druhého poločasu nastoupily týmy v lehce pozměněných jedenáctkách, ale obraz hry se příliš nezměnil. Klokani byli nadále lepší, ovšem bez gólového efektu. Bohužel musel po chvíli kvůli zranění odstoupit Reiter a nahradil ho Vaníček. Další pokus vstříc brance Pardubic vyslal Bartek, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Stejně si vedl na druhé straně Látal, jenž si přebral pod kontrolu křížnou přihrávku, ale ve své šanci neuspěl a zamířil vysoko nad Koubovu svatyni.

Bohemka se tlačila do koncovky. S míčem se u pravé postranní lajny otočil Mašek, jemným obloučkem oslovil na zadní tyči číhajícího Bartka, ovšem ještě před ním odhlavičkoval balón pryč Přibyl. Pak se kolem obránců protáhl střídající Blecha a od brankové čáry přihrál Vaníčkovi, ovšem ten z malého vápna přestřelil branku.

Klokani i přes herní převahu druhou branku nevstřelili a v neděli se vydají opět za hranice s Německem, když změří síly s celkem FC Energie Cottbus.