Milan Havel odchází do Plzně

Reprezentační obránce odchází z Vršovic po sedmnácti letech.

Milan Havel odchází do Plzně

Odchovanec klubu Milan Havel v posledních letech začínal nabírat reprezentační formu, odehrál všechny tři zápasy na nedávném evropském šampionátu jedenadvacítek v Polsku a patřil samozřejmě také k základním kamenům sestavy Klokanů v loňské sezoně. Klub na dvaadvacetiletého obránce nasbíral několik nabídek. „Oficiální poptávky jsme měli tři a vybrali jsme tu nejlepší,“ prozradil sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek.

Milan Havel začal v Bohemce po náboru v Ďolíčku již v roce 2000, tedy před sedmnácti lety. Propracoval se celou mládežnickou základnou, nastupoval za juniorku a první oficiální start za A mužstvo si připsal 7. března 2015 proti Příbrami. Za tři sezony nasbíral 53 ligových startů, ve kterých vstřelil dvě branky. Tu svoji úplně první ligovou branku vstřelil vloni Brnu v Ďolíčku. Trefil se z poloviny hřiště a branku vyhlásili diváci České televize jako gól sezony.

Bylo to těžké rozhodnutí odejít z Bohemky, ale cítil jsem na sobě, že bych se chtěl ve své kariéře dále posunout. V Bohemce jsem strávil celý svůj fotbalový život, mám zde spoustu kamarádů jak mezi hráči, zaměstnanci v klubu, tak i mezi fanoušky. Na Bohemku nikdy nezapomenu,“ rozloučil se s klubem svého srdce emotivně Milan Havel.

Všichni Milanovi přejeme hodně štěstí a úspěchů v novém angažmá!