Buchta trénuje s týmem, Luts v rekonvalescenci

Léčba estonského reprezentanta probíhá dle plánů.

Buchta trénuje s týmem, Luts v rekonvalescenci

Z A týmu přišla pozitivní zpráva! Petr Buchta se připojil k týmu a trénuje se svými spoluhráči. "Kvůli častým luxacím ramene byla nutná operace a nyní se Petr zapojuje již do plnohodnotného tréninku," potvrdil fyzioterapeut Matěj Šendera. "Samozřejmě dále se připravuje se mnou a s kondiční trenérem Pavlem Radou," prozradil, že obránce Klokanů čeká stále individuální práce s dalšími členy realizačního týmu.

Jak je vidět na fotografiích, Petr Buchta má při tréninku ortézu na operovaném rameni. "Při tréninku ho ortéza ovšem limituje minimálně," prozradil Šendera, že se jedná spíše o lepší pocit hráče. A co ho ještě čeká před návratem do sestavy trenéra Martina Haška? "Musíme společně pracovat na navrácení kondice a svalové síly," uzavřel Šendera povídání o Petru Buchtovi.

Dalším navrátilcem by v nejbližších dnech mohl být Siim Luts, který si přivodil zranění při přípravném utkání s Norimberkem. Před třemi týdny si estonský záložník přetrhal vazy v kotníku a čekal ho klid. Nyní již pracuje pod dohledem fyzioterapeuta. "Probíhá rekonvalescence. Pracujeme v bazénu či písku, kde postupně zařazujeme specifické fotbalové cvičení z tréninku," nechal nahlédnout do svých praktik Matěj Šendera, který společně s Pavlem Radou pracuje na rychlém návratu Siima Lutse na fotbalové trávníky.

"Od příštího týdne bychom chtěli začít s přímočarým pohybem po hřišti a postupně zařadit do tréninku i míč," naznačil, co v nejbližších dnech Lutse čeká. "Rekonvalescence probíhá v pořádku a dle nastaveného plánu. Věřím, že by se do dvou týdnů mohl zapojit s týmem," naznačil i konkrétní termín, kdy by mohl trenér Hašek s krajním záložníkem počítat. "Zaměřujeme se na zpevnění vazů v kotníku a prevenci dalšího zranění," dodal Šendera.

Začátek ligového ročníku se blíží a takové zprávy určitě potěší nejenom trenéra Martina Haška, ale i širokou fanouškovskou obec Klokanů.