V generálce nastříleli Klokani čtyři branky

Zelenobílí si z Rakouska odváží výhru nad Rizesporem 4:1.

V generálce nastříleli Klokani čtyři branky

Trenér postavil v generálce na ligu sestavu se třemi ofenzivními hráči, když na hrotu útoku operoval Kabajev a po stranách mladíci Tetteh s Vaníčkem. Na levé straně obrany začal od úvodní minuty Urdinov.

Do prvního náznaku šance se dostal turecký tým, když to v desáté minutě zkoušel ze standardní situace Samudio, ale nenasměroval hlavou míč mezi tři tyče. Po patnácti minutách se Petrucci opřel do odraženého míče, jeho křižnou střelu ovšem tečovala obrana Klokanů na roh. Po něm mohl otevřít skóre utkání Samudio, naštěstí proti jeho střele z malého vápna vytáhl Fryšták fantastický zákrok.

Do třetice se ale paraguayský útočník prosadil, když dostal ideální přihrávku do vápna a ve skluzu překonal bezmocného Fryštáka. Ve 21. minutě tak vedl Rizespor 1:0.

Ve 39. minutě si Klokani vypracovali dvě příležitosti. Nejdříve Jirásek našel krásnou přihrávkou nabíhajícího Haška, ale obránci Rizesporu mu dokázali na poslední chvíli ukopnout míč do bezpečí. O chvilku později to z dálky zkoušel sám Jirásek, jeho střela ale letěla těsně vedle tyče.

Čtyři minuty před koncem se do úniku řítil Tetteh, ale Ovacikli ho zastavil pouze za cenu žluté karty. Klokani chtěli nejdříve rozehrát standardní situaci okamžitě, když se Vaníček dostal osamocen ve vápně k míči, ale rozhodčí akci přerušil. Rozehrávku si tak vzal na starost Jindřišek a zamířil přes zeď do opuštěné části branky – 1:1.

Do druhé půle vyslal trenér Hašek místo Kabajeva agilního Maška a do branky se poprvé postavil Budinský. Hned zkraje půle se v šanci objevil Hašek, který si vyskočil ve vápně na Dostálův centr, ale míč po jeho hlavičce letěl bohužel nad břevno.

V 59. minutě vybojoval při napadání Tetteh výborně míč a nejkratší cestou zamířil směrem k brance. Z hranice vápna vystřelil, ale jeho střela brankáře Akkana neohrozila. Po hodině hry si premiérový start v přípravě připsal po operaci ramene Buchta, spolu s ním šli do hry Kocič, Bartek a Reiter.

Klokani začali zvyšovat tlak a v 63. minutě zahrál při výběhu mimo vápno brankář Akkan rukou, za což dostal žlutou kartu. Z následné standardky se ale Jindřišek podruhé v zápase neprosadil. Hned o minutu později vyslal Bartek do úniku Maška, ale jeho střelu brankář Rizesporu chytil.

Patnáct minut před koncem se ve stoprocentní příležitosti objevil Kuchta. Po přihrávce se dokázal uvolnit od obránce, ale při zakončení mu brankář skočil pod nohy a míč vytěsnil vedle branky. Ovšem Klokani začali postupem času prokazovat svoji kvalitu! Deset minut před koncem vyslal Reiter do úniku Kuchtu, který napravil své předešlé zaváhání a chladnokrevně zakončil – 2:1.

A o dvě minuty bylo hned veseleji. Hašek dostal přihrávku do středu hřiště a levačkou zamířil přesně k tyčce – 3:1. Jenže to nebylo vše. Kuchta byl při chuti, utekl obránci a přihrál před prázdnou branku Maškovi, který měl již jednoduchou práci – 4:1.

Klokani zakončili přípravu vysokým vítězstvím, když se jim povedl především druhý poločas. Týden před ligou hlásí Zelenobílí stoupající formu!