Martin Hašek: Převládá v nás pozitivní nálada

Na tiskové konferenci hodnotili utkání trenéři Martin Hašek a Andrea Stramaccioni.

Martin Hašek: Převládá v nás pozitivní nálada

Jako první se na tradiční pozápasové hodnocení do místnosti pro novináře dostavil hostující kouč Martin Hašek.

“Na utkání jsme se připravovali celý týden, ostatně stejně jako vždycky. Celý tým cítil velkou šanci tady uspět, jelikož Sparta po těch velkých změnách působila nesehraně, v podstatě bez organizace. Hráči na sebe nejsou zvyklí, viděli jsme zápas v Bělehradu, to náš odhad utvrdilo,“ přednesl na úvod o soupeři Bohemians.

Při skládání základní sestavy byl kouč Klokanů limitován: “Byli jsme omezovaní tím, že nemohl hrát Martin Hašek, Rudolf Reiter a Viktor Budinský, navíc máme dlouhodobě zraněného Daniela Krcha se Siimem Lutsem. Pokud bychom byli dobře organizovaní a dlouho udrželi vzadu čisté konto, tak by mohli domácí ještě více znervóznět. Spoléhali jsme trochu i na domácí diváky, kteří by je svým povzbuzováním do negace dostali do ještě svízelnější situace.“

“Hloupě jsme vyřešili situaci, která předcházela penaltě. Lukáš Hůlka si dal dlouhý míč před sebe na kluzkém terénu, poté chtěl svoji chybu napravit, ovšem ten pohyb už nezastavil,“ okomentoval situaci před pokutovým kopem lodivod Zelenobílých.

“Měli jsme příležitost jít do vedení, nebo i vyrovnat. O poločase jsem hráčům řekl, že výkon je dobrý. Pří Plavšičově střele do tyče při nás stálo i štěstí, jinak jsme si to uhráli sami,“ připomněl, že Klokani nemuseli čelit velkým šancím Sparty.

Trenér Bohemians viděl míč v síti dříve: “Jednou jsem už skákal a zvedal ruce, bohužel jsme to tam nedokázali dotlačit."

Na závěr však ukázal spokojenost: “Jsem rád, že jsme vstřelili gól. Za naši práci jsme byli odměněni, pořád jsme šli za vyrovnáním. Škoda té penalty. Ze získaného bodu na Spartě máme radost.“

Zanedlouho zavítal do tiskového střediska i domácí trenér Andrea Stramaccioni.

“Odehráli jsme dobrý druhý poločas. Chtěl jsem, abychom přidali druhou branku. Přišla ale chyba, střela za šestnáctkou, ztratili jsme dva body. Snažili jsme se utkání druhým gólem rozhodnout, ale to se nám vymstilo,“ prozradil taktické plány Sparty.

Našel ale i pozitivní fakta u svého týmu: “Hráli jsme lépe než v Bělehradě. Z individuálních výkonů mohu jmenovat Mavubu, Marečka. Ve druhé půli jsem se pokusil posunout na pravé křídlo Plavšiče, aby využil svoji výbornou hru jeden na jednoho.“

“Proti Crvene Zvezdě to bude velice těžký zápas, ale zůstávám pozitivní. Věřím, že jeden gól dáme, žádný neinkasujeme a s pomocí fanoušků v zádech doufám, že se může stát cokoliv a cíle postoupit dosáhneme,“ přidal osobní pohled na čtvrteční odvetu.

K dispozici však nebude mít kouč Sparty celý kádr: “Kaya má zlomený malíček, je to smůla. Máme zraněného Vukadinoviče, Michala Kadlece, Šurala, Néstora, Costu, Zahustela a další. Kaya nebyl ještě nikdy zraněn, viděl jsem rentgenový snímek, je to jasná zlomenina malíčku.“

“Jestli cítím nebo necítím tlak je nejmenší problém. Kdybych se nátlaku poddával, tak bych trenér být nemohl. Podstatné jsou výsledky, start je velice těžký, pracujeme velice tvrdě,“ zakončil pozápasové hodnocení italský lodivod Sparty.