Hašek: Vyplatila se nám naše trpělivost

Trenéři Jozef Weber a Martin Hašek hodnotí sobotní utkání

Hašek: Vyplatila se nám naše trpělivost

Jako první se do tiskového centra dostavil hostující trenér Jozef Weber.

“Dneska to od nás nebylo herně dobré, odehráli jsme už lepší zápasy. Nešlo nám hrát s míčem, což je na fotbale vlastně to nejdůležitější. Přesto jsme v první půli měli po dvou brejkových a standardních situacích, ze kterých mohlo vzniknout vedení v náš prospěch,“ uznal, že Karviná se v Ďolíčku neukázala v nejlepším světle.

Následně poukázal na dění na hřišti po přestávce: “Druhý poločas se nás držela pasivita, nedokázali jsme podržet balón, abychom ho dostali nahoru. Nebezpečí pro branku Bohemky alespoň díky rychlým protiútokům a standardkám od nás rovněž nepřišlo. Přetížená obrana nějakou chybu udělá, něco se tam zvrtne, pět minut před koncem se to i stalo. Snažili jsme se na to zareagovat, ale bylo už pozdě."

"Jsem trochu zklamaný z našeho výkonu, naše neaktivita byla zárodkem toho, proč jsme ten zápas nezvládli. I kdybychom si vezli domů bod, tak bych s výkonem nebyl spokojený. Chceme se prezentovat jinak,“ uzavřel své povídání lodivod Karviné.

Po něm si vzal slovo i domácí velitel lavičky Martin Hašek.

"Předpokládali jsme takový průběh utkání, připravovali jsme hráče na to. V prvním poločase se nám docela dařil náš taktický plán, věděli jsme, co hraje Karviná a co chceme hrát my, byla spousta situací, kdy se ukázala naše síla. Dostávali jsme se za obranu, nebo byli karvinští kvůli naší aktivitě hodně roztrhaní v defenzivě. Vytěžili jsme z toho jen jeden gól,“ předeslal dobrý instinkt celého realizačního týmu a dobrou aktivitu svých svěřenců.

Pak ovšem došlo na silné stránky soupeře: “Karviná nebyla příliš nebezpečná, vyjmou standardních situací, při kterých měla velkou výškovou převahu, řekl bych, že i silovou převahu. Z jedné situace najednou vyrovnala. Malou chvíli po inkasované brance nás podržel brankář Fryšták, Karviná mohla jít dokonce do vedení, bylo by to paradoxní, vzhledem k prozatímnímu průběhu dění na hřišti.“
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
 "Museli jsme během přestávky některým hráčům vrátit částečně ztracené sebevědomí, vyrovnávací branka někoho trochu srazila. Chtěli jsme hrát stále trpělivě, nebláznit, publikum by poté také mohlo trochu znervóznit. Nechtěli jsme centrovat z hloubi pole do pokutového území, měli jsme v něm minimální šance na úspěch. I nadále bylo účelem hrát konstruktivně, dostávat se obraně Karviné za záda, poté dávat před branku střílené centry, nebo přihrávky pod sebe. Jednu gólovou šanci měl Mašek, když jsme to proťukali přes střed, příchodem Kabajeva se nám ještě více dařilo trhat prostor před brankou Berkovce,“ přiblížil taktické plány, které vedly k vítězství.

Všechna tři střídání kouče Haška se ukázala jako povedená: “Jednou jsme se už radovali, nádherný gól, když Kabajev krásně přehodil brankáře, ale rozhodčí odpískal ofsajd. Nakonec chybělo pár minut do konce, opět jsme se dostali za soupeře přes pravou stranu, Nečas dal před branku takový rohlíček, bylo důležité, že jsme nabíhali ve správný čas, hosté nebyli v obraně zformovaní. Milan Jirásek naběhl na druhý míč, měl balón před sebou a poradil si s tím skvěle. Vyvinuli jsme obrovské úsilí, celý druhý poločas se hrálo na branku Karviné, když už se nám podařilo dát vytoužený gól, tak v nastavení měli hosté standardní situaci z poloviny hřiště, prodloužený míč a Wágner zase zakončoval na malém vápně, v poslední chvíli mu střelu skvěle zablokoval Michal Šmíd. Neodpovídalo by to průběhu hry, kdybychom dostali gól, projevila by se míra kontraproduktivity."