SK Benešov - Bohemians Praha 1905 1:5 (0:3)

<strong>Branky:</strong> 66. Laštovka z penalty - 16. Kabajev (Dostál), 23. Kabajev (Bartek), 44. Mašek (Kabajev), 49. Kabajev z penalty, 75. Nečas (Kabajev).<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Klíma - Ratajová, Fišer.<br /><strong>ŽK:</strong> Budinský - Zákostelský, Telnar, Laštovka, Ngimbi.<br /><strong>Diváků:</strong> 2 100.<br /><strong>SK Benešov:</strong> Tetour - Laštovka, Ngimbi, Zákostelský, Vrňák - Farkaš (80. Balata), Čapek - Ježdík, Kučaba (86. Rataj), Balata - Telnar (70. Hrebeniuk).<br /><strong>Bohemians Praha 1905:</strong> Budinský - Dostál, Buchta, Šmíd (63. Hůlka), Urdinov - Jindřišek - Vaníček (76. Reiter), Nečas, Jirásek, Bartek (41. Mašek) - Kabajev.

Do pohárového zápasu v Benešově nasadil kouč Hašek mladého Vaníčka. Do branky se postavil Budinský. Levou stranu obrany zaujmul novic Urdinov. Ve stoperské dvojici nastoupil vedle Šmída zkušený Buchta, který se vrátil po operaci.

Utkání začalo zvolna. Po pár minutách převzala otěže do svých podle očekávání Zelenobílá družina. K vidění byla ale jen střela aktivního Nečase, která skončila o pár metrů vedle branky. Po chvílí ještě po standardní situaci Jindřiška hlavičkoval Buchta nad Tetourovu svatyni.

Po uběhnutí první čtvrthodiny hry se už Klokani mohli radovat. Další standardní situaci zahrával Jindřišek, jeho centr domácí ještě odvrátili, ale na rohu velkého vápna napálil míč vstříc brance Dostál, střelu ještě před brankářem tečoval Kabajev, čímž poslal Bohemku do vedení 1:0.

Ruský bombér zlobil obranu Benešova i nadále. Neuběhlo ani deset minut a Kabajev obešel všechny hráče, kteří se mu postavili do cesty, před brankářem už si věděl rady a dloubnul míč do sítě.

Bohemka poté spíše držela míč a kontrolovala průběh hry. Náhle se ozvali i domácí. Farkaš se dostal do slibné pozice, Budinský proti němu rychle vyběhl, zmenšil střelecký úhel a lob domácího záložníka se do branky nevešel. Pěknou kombinaci předvedla záhy trojice Urdinov – Vaníček – Bartek. Když přihrávku Urdinova sklepl Vaníček pro Bartka, jenž okamžitě pálil na branku. Při střele byl tvrdě faulován Zákostelským a musel být střídán Maškem. Mládežnický reprezentant se uvedl v tom nejlepším světle. Kabajev tak dlouho motal protihráče, až se před něj skutečně dostal, nahrál na malé vápno Maškovi, který dostal míč do sítě a stanovil poločasový stav na 3:0.

Krátce po začátku druhé půle zkompletoval Kabajev hattrick. Mašek se snažil zbavit bránícího hráče, při kličce byl ovšem faulován a rozhodčí Klíma nařídil penaltu. K pokutovému kopu se postavil Kabajev a s přehledem ho proměnil.

Po dalších patnácti minutách dostali výhodu pokutového kopu také domácí. Poprvé Laštovka vysoko přestřelil, ale protože Budinský brzo vyrazil z brankové čáry, penalta se opakovala. Napodruhé se domácí kapitán už trefil a snížil.

Poslední slovo si vzali opět svěřenci trenéra Haška. Kabajev se prodral s míčem před brankáře, který mu ho sice sebral, ale neměl ho úplně ve své moci. Ruský útočník mu ho sebral, nahrál Nečasovi, který neměl problém trefit prázdnou branku a vstřelit svůj první gól za Bohemku. Klokani si závěrečný průběh zápasu pohlídali a v klidu postoupili do dalšího kola.