Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:0 (0:0)

<strong>Rozhodčí:</strong> Proske - Hrabovský, Kotalík.<br /><strong>ŽK:</strong> Jindřišek - Souček.<br /><strong>Diváků:</strong> 4 812.<br /><strong>Bohemians Praha 1905:</strong> Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Hašek, Švec - Reiter (70. Nečas), Mašek (79. Jindřišek), Bartek (88. Buchta) - Kabajev.<br /><strong>SK Slavia Praha:</strong> Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček, Hromada (64. Hušbauer), Altintop - Sýkora (58. Stoch), Mešanovič (76. Škoda), Zmrhal.

Bitvu o Vršovice se sousední Slavií sledovaly plné ochozy stadionu. Už před začátkem utkání se oba kotle hlasitě překřikovaly. Hráči Bohemky oblékli při nástupu zbrusu nová trička s nápisem: “Navždy klokan.“ Kotel Bohemky se prezentoval povzbuzujícím choreem: "Vyhrajte a zahrneme vás špekáčky!" Hlavním sponzorem zápasu byla společnost Fortuna.

Na první šanci se nečekalo dlouho. Nejdříve se z dálky opřel do míče Kabajev, ale jeho střelu z ofsajdového postavení chytil do svých rukavic gólman Laštůvka. Následně odpověděli hosté z Edenu. Mešanovič obešel v šestnáctce Fryštáka, ale ten mu ještě stihl balón rukou vyškrábnout z nohy. K dorážce se okamžitě dostal Sýkora, ovšem jeho střelu zastavil fantasticky na brankové čáře Šmíd.

Další příležitost přišla až po půl hodině hry. Dostál vyrazil dopředu a odcentroval do šestnáctky. Míč však propadl na levou stanu, kam si naběhl Kocič. Levý bek vrátil míč do vápna, zde ale ještě před Klokany odkopnul míč Jugas. Bohemka ještě stihla do konce první půle jeden závar před brankou Laštůvky. Z pravé strany opět centroval Dostál, v šestnáctce se ze všech nejvýše vyšplhal Kabajev. Jeho hlavička v síti neskončila, na balón nedosáhl ani na zadní tyči dobíhající Šmíd.

Úvodní slovo si ve druhém poločase vzala Bohemka. Mašek prošel s míčem od půlící čáry až na hranici šestnáctky Slavie. Tam prostrčil míč do vápna na Bartka, ale ten ani ve skluzu na balón nedosáhl a poté ho sebral Laštůvka do svých rukou. Po hodině hry odcentroval zprava Reiter. Míč do šestnáctky nedoputoval, poněvadž na její hranici zasáhl míč ve skluzu Hromada rukou. Hlavní arbitr Proske však pokutový kop ve prospěch Klokanů nenařídil.

Bohemka přebrala iniciativu a v několika pasážích byla lepší. Hašek centrem z rohového kopu oslovil spoluhráče. K míči se dostal Kocič, ale jeho dělovku obránci Slavie zablokovali a další dorážka už branku nehrozila. Čtvrt hodiny před koncem měli Klokani obrovskou šanci. Kabajev ve sprinterském souboji zvítězil nad Jugasem. Navedl si míč na střed a přihrál Nečasovi. Střídající záložník obešel svého strážce, ale svým lobem o kousíček netrefil branku.

Zelenobílí odolali mírnému závěrečnému tlaku Slavie. V zápase byli ovšem výrazně lepším týmem. Zdánlivě silnějšího soupeře hlavně ve druhém poločase přehráli. Největší šance si Klokani vytvořili Nečasem a Kocičem. Z boje o Vršovice si oba týmy odnesly bod za bezbrankovou remízu.